Geldsnor gaat aan de bak!

Geldsnor!

Vroeger, en inmiddels ben ik bijna oud genoeg om “vroeger” te mogen zeggen, sportte ik veel. En nog steeds zie ik mezelf als redelijk sportief persoon. Natuurlijk met alle mitsen en maren, en die zijn gevaarlijk! Zo heb ik 3 kleine kinderen, tegenwoordig een fulltime baan grotendeels op kantoor in Een Grote Lichte Stad en natuurlijk gewoon een huishouden om draaiende te houden.

Met andere woorden: ik sport minder vaak dan ik zou willen. En daar zijn allerhande excusen voor. Smoesjes. Veelal op waarheid gebaseerd, maar een te makkelijke reden om niet te gaan.
Zo ging ik eerder meestal in de ochtend hardlopen. Tussen 5 en 6:30. Heerlijk. Niemand op straat, niemand op mijn pad – en ik ben niet de enige die er zo over denkt, zo blijkt.

Tegenwoordig doe ik dit niet meer. De kinderen worden er namelijk wel eens wakker van – en dat vinden we allemaal niet fijn. Goede reden toch? Dus heb ik het verplaatst naar de avonden. Maar met een vrouw die sport op 1 avond in de week, een zoon die sport op een andere avond, ik die 2 dagen per week pas na 19 uur thuis is en vrouwlief die 1 dag per week laat thuis is: Lastig. Dus het komt er te vaak niet van.
Tegenwoordig is maandagavond weer sportavond. Akkoord, op mijn eerste werkdag heb ik de avond gespendeerd aan mijn vrouw op de hoogte te brengen van wat ik doe en hoe het was. En de week er op was het carnaval. Maar verder gaat het goed.

Nu moet je weten: ik vind hardlopen vooral leuk op de lange afstand. Het liefst meer dan 15km, zelden minder dan 10. Dat betekent echter ook dat als je het enkele weken hebt laten versloffen, opnieuw beginnen veel energie vergt. Natuurlijk kan ik prima 10km hardlopen zonder problemen, maar ik ben óók nog eens competitief ingesteld. Het liefst haal ik dus ook mooie kilometertijden en een zo vlak mogelijke training (qua tempo).

Enfin: in juni ga ik een weekend op pad met een maat van me, lekker klimmen & hiken in de bergen. Ik plan de route, maar moet nog even serieus trainen!
Dit houdt in ieder geval in dat ik het basis “core stability” werk moet oppakken. Beetje push-ups, rondsjouwen met de kleine en meer staan en lopen en minder zitten.
Maar ook het hardlopen kan een goede bijdrage leveren aan mijn basisconditie. Ik heb nu een schemaatje in elkaar gedraaid waarbij ik in de resterende weken vrij eenvoudig en zonder al te stresserend te zijn (voor de spieropbouw) naar de 21.5km toe kan werken. Dat is een mooie afstand voor een maandagavond. Het hoeft allemaal niet zo snel te gaan, maar 1x per week trainen is gewoon efficiënt. 1x een uur trainen kost namelijk stukken minder tijd dan 2x een half uur!

Maar ook het gewicht. Tsjonge. Ik zag laatst foto’s terug van de afgelopen zomervakantie en ik had een beginnend buikje. Heel akelig. Daar moet ik dus ook iets aan doen. Dat gaat min of meer automatisch met de rest mee: het zit ‘m namelijk niet in het gewicht. Mijn gewicht is prima, maar dan het liefst meer spierweefsel en wat minder overhangende pens.

Uiteindelijk helpt het me niet om eerder financieel onafhankelijk te zijn – maar wel gezonder!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Geldsnor gaat aan de bak!”

  1. Hoi Snor, goed plan en ik weet nu al dat je je aan je plan houdt. En dat je je daardoor lekker fit gaat voelen. Ik praat uit ervaring. Jarenlange ervaring, ik sport met veel plezier en voel me daardoor fit en gezond. Ben nu 55 en ga nog dagelijks een uurtje cardio doen op de sportschool, daarnaast ook nog dagelijks een paar krachtoefeningen. Zeker met het ouder worden is dat laatste belangrijk! Succes met je sportieve activiteiten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *