Geldsnor gaat de trap opknappen

Geldsnor!

Al enkele jaren wonen we in dit huis. We hebben al veel gedaan, maar nog niet alles.
En een klusje wat we nog moeten doen: de trap! Maar manmanman…Dat is veel werk. Het opmeten, het zagen, het lijmen, het opnieuw-zagen-met-kitresten-aan-je-handen-omdat-het-net-niet-past.

En vanochtend hoorde ik dus op de radio dat de traprenovatie-spulletjes in de aanbieding zijn t/m 30 oktober bij een grote bouwmarkt. Top! Meteen even overlegd met vrouwlief, en ja: we gaan de trap aanpakken.

Hatsekiedee, net even het schermpje gecast naar de tv zodat ze lekker mee kan kijken, en de configurator geopend. De knetter…We komen voor onze trap uit op meer dan 2000 EUR en dan moeten we de tredes zélf plaatsen.
Ik ben gekke Henkie niet! Dat doen we dus niet. We hebben gekeken naar een goedkoper alternatief. En die zijn er natuurlijk: het zelf doen. Maar dan zit je met de openingsalinea te klooien. Maar is dat zo? Waarom? Ik heb tenslotte mijn hele huis zelf verbouwd. Badkamer gemaakt, leidingen getrokken, muren gemetseld en gelijmd, lateien gelegd, geïsoleerd, afgetimmerd, tuinhuizen gebouwd en deuren geplaatst.

Een trapje moet toch wel kunnen? Bovendien: ik heb me een partij gereedschap in de schuur liggen, daar word je bang van. Ik heb voldoende gereedschap om eventuele inbrekers heel snel, heel klein te kunnen maken, zullen we maar zeggen. Een trapje is dus geen probleem.

Enfin, gekeken naar een aantal merken. De goedkoopste gaat het niet worden: te weinig kleurkeuze en lelijke trapneuzen. Die willen we niet. Het zal dus toch een iets duurder merk worden, maar we gaan ze wel zelf zagen. En lijmen, uiteraard. De kosten zullen uitkomen op ongeveer 500 EUR, en het zal me een dagje werk kosten.
Toch 1500 EUR bespaard!

Zo zie je maar: je kunt een hoop geld besparen, als je handig bent.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

9 gedachten over “Geldsnor gaat de trap opknappen”

 1. T is een flinke klus maar als je er de tijd voor neemt prima te doen. Resultaat wordt, als je handig bent, zeker beter dan dat je het laat doen door een renovatie firma. Die monteurs moeten een trap per dag doen dus mocht het tegenzitten dan gaan ze haasten om toch op tijd thuis te zijn(N=1).
  Enige tip die ik mee kan geven maar die voor de ervaren klusser overbodig is: 2 keer meten 1 keer zagen.

  1. Dank je. Ik denk ook wel dat het goed moet komen. Paar tientjes investeren in een trapspin, zodat het goed gemeten kan worden. En dan moet het zeker lukken. Voor het prijsverschil kan ik nog best veel verkeerd meten :-). Maar verkeerd meten doe ik niet zo vaak, is mijn ervaring tot nu toe. Het is wel een klusje waar ik zin in heb – binnenkort maar eens naar de bouwmarkt om de juiste kleur uit te zoeken!

 2. Ja! Lekker klusje! Dit vind ik nog altijd de prettigste manier van geld verdienen.

  Wij konden bij de bouw van ons huis kiezen tussen een open trap, een dichte trap of een dichte trap met een trapkast. Prijsverschil was niet te verantwoorden. Kortom: open trap zelf dicht gemaakt en een ‘halve’ trapkast eronder, andere helft is nu kapstok. En zo zijn er legio klussen in huis gedaan.

  Een eigen huis zonder ‘goede handen’ is niet te betalen. Ik krijg altijd jeuk van mensen die, als ware het een statussymbool, staan te snoeven met opmerkingen als: “hahaha, nee hoor ik heb twee linkerhanden”.

  Tip voor die inbrekers: eerst invriezen… Scheelt enorm in de hoeveelheid werk van het schoonmaken van het gereedschap. 😉

  1. Haha. Dank je. Is ook een goede reden om de grote puinzakken te bewaren, scheelt een hoop rommel in de auto. Hier vlakbij is een bos met vossen & wilde zwijnen ;-).

   Ik heb ook jeuk aan mensen die “twee linkerhanden” hebben. De meeste zijn lui, sommigen zijn onzeker. Handigheid komt niet uit de lucht vallen. De eerste keer zijn klusjes misschien wat spannend of moeilijk. Een tweede keer al een stuk eenvoudiger. En met het juiste gereedschap is het vaak al een heel stuk makkelijker.

   1. Of je kunt het echt niet! Mijn vader kan je precies uitleggen hoe iets gedaan moet worden als het om elektriciteit, Micro- electronica enz. Was docent in deze vakken. Maar zijn handen zijn niet flexibel genoeg om het zelf (nog) te doen. Dus hij zegt mij, een vrouw, stap voor stap hoe ik iets moet doen en dan doe ik het ook. Maar ik heb een huurhuis, dus sommige dingen doe ik gewoon niet! Ik ben gekke Henriëtta niet. Maar verven, stucwerk herstellen, een laminaat vloer leggen, kan en doe ik helemaal alleen.

   2. Er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Of de handige docenten die de tegel niet bevestigen, in dit geval.

    In een huurhuis zou ik sommige dingen ook niet doen, dat spreekt voor zich. Ik heb de luxe of pech gehad dat het begrip “huurhuis” in mijn regio niet zoveel voorkomt. Toen wij in een grotere stad in Gelderland gingen wonen, lang, lang geleden, toen waren de wachttijden ongeveer 13 jaar. Niet te doen, dus nooit gedaan. Daarna in het ZO gaan wonen, waar in de dorpjes gewoon niet veel huurwoningen beschikbaar zijn. Kopen was ook toen al goedkoper dan huren, en voor ons op dat moment bereikbaar.

 3. Wat ik ook fijn vind, naast de besparing, is het gevoel dat je iets zelf kunt. Ik voel nog steeds een soort van trots over klussen die ik zelf in huis gedaan heb. Gewoon omdat je weet hoeveel moeite er in heeft gezeten om het te maken. Bij klussen die ik heb laten doen is het nieuwe er na een korte tijd wel weer van af en kijk je er niet meer na om.

 4. Ik zou willen dat ik handig was 🙂 Zou mij een hoop geld schelen… niet tijd… maar zeker een hoop geld….
  Wij hebben het in 2016 laten doen toen we toch aan het verbouwen waren. De trap laten inpakken met hetzelfde hout als onze houten vloer…. Vakman die dit heeft gedaan… allemaal kleine strookjes om het precies op maat te krijgen en daarna vastmaken…… Werkelijk waar monnikkenwerk geweest en is er een week mee bezig geweest maar nog elke dag tevreden mee.

  Kosten toen…. €2200.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *