Geldsnor laat zich aanvullend verzekeren

Geldsnor!

Eerder deze week schreef ik over mijn aanstaande vasectomie, ofwel sterilisatie.
Ik werd er op gewezen dat dit wellicht zou vallen onder een verzekering. Nu is het zo dat het niet verzekerd is in de basisverzekering. Maar wellicht wel aanvullend.

Dus ik ben de verzekeringsvoorwaarden voor het aanvullende pakket ingedoken en waarempel! Het is verzekerd als ik kies voor uitgebreide dekking.
De aanvullende kosten bedragen 36.95 EUR per maand. Voor een periode van 12 maanden is dit dus 442,20 EUR, ongeveer net zo duur als wat de ingreep überhaupt kost.

Maar: er zit natuurlijk nog meer in het aanvullende pakket. Zoals de tandartskosten. Ik ga 2x per jaar naar de tandarts voor de periodieke controle. Die betaal ik altijd uit eigen zak – maar worden in dit aanvullende pakket wel degelijk vergoedt.

Idem dito voor mijn bril, al is dit maar een paar tientjes per jaar: 100 EUR per 3 jaar. De grap is dat ik volgend jaar inderdaad een nieuwe bril nodig heb.

Met andere woorden: dit bizarre systeem leidt er toe dat ik mij nu aanvullend ga verzekeren, voor kosten die geen risico zijn, maar een keuze. Bijzonder…Maar ik heb het wel gedaan. Ik ga 442,20 EUR per jaar extra betalen, om uiteindelijk goedkoper uit te zijn.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Geldsnor laat zich aanvullend verzekeren”

  1. Heb je gecheckt of er een wachttijd geldt voor deze vergoedingen? Bij een wachttijd wordt er het eerste jaar (of langer) dat je bij een bepaalde verzekeraar bent nog niets vergoed.
    Bij een vergoeding voor een bril is dit soms het geval en kun je in het eerste jaar nog geen beroep doen op de driejaarlijkse €100.
    In ieder geval hadden wij een wachttijd voor de vergoeding van de orthodontist voor de kinderen. Eén van ons is daarom de jaren dat onze kinderen beugels hadden niet overgestapt. Voor de vergoeding van de tandarts is er zeer waarschijnlijk geen wachttijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *