Geldsnor wil een verjaardagscadeautje

Geldsnor!

Het duurt nog een paar maandjes, maar het is weer “de tijd van het jaar”. Onze kinderen zijn allemaal jarig in de periode oktober-februari en wijzelf zijn ook allebei jarig in de winter. En natuurlijk hebben we nog het hele Sinterklaas-geneuzel en de kerstdagen.

Een supergezellige tijd, waarin we ook heel wat te organiseren en regelen hebben. Kinderfeestjes, Sinterklaas, Kerst, Oud&Nieuw, en verjaardagen.
En dit jaar wil ik eigenlijk een cadeautje voor mezelf kopen. Jep, ik ga er voor vallen: een Playstation 5. Ja, dit is een affiliate-link maar het past binnen de context.

Vroeger, toen ik nog jong was, was ik een redelijk fervent gamer. Op de originele Playstation, wel te verstaan. En op de PC (eerder een Mac). Fervent staat nog mijlenver van fanatiek. Zó erg was het allemaal niet. Maar ik vond het leuk. Online Soldier of Fortune spelen, of Need for Speed en Gran Turismo op de Playstation. En op de Mac “Escape Velocity”, Sim City of Sim Farm. Heerlijk vond ik dat, en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik daar niet stommer van geworden ben. Althans, ik hou mezelf voor dat ik er in ieder geval goed Engels van heb geleerd (want op de Mac, in die tijd, bestonden er alleen Engelstalige spelletjes).

Nu is mijn oog dus gevallen op de nieuwste Playstation. Vorig jaar eigenlijk al, maar ik vond het kreng werkelijk te ongelooflijk duur. En het was ook nog eens nauwelijks te verkrijgen. Dit jaar lijkt het anders te zijn. De keuze is nog tussen een digitale editie (zonder schijfjes) of eentje met een Blu-Ray speler. Daarmee kan ik als het goed is ook 2e-hands spelletjes kopen, wat op een digitale editie niet kan. Keuzes, keuzes…Maar ik heb nog een paar maandjes!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Geldsnor wil een verjaardagscadeautje”

 1. Haha,
  Incoming Time-sink 😉

  Zelf heb ik nog altijd een PS4 Pro staan en die voldoet nog prima voor de “weinige” uurtjes die ik tegenwoordig nog erachter zit. Vroeger, voordat ik kinderen had, was het bijna elke dag wel raak en waren de weekenden op de bank hangen ook niet ongewoon.
  Nu het winter aan het worden is merk ik dat ik s’avonds toch wat vaker de playstation aan zet en via remote play (via de Ipad) mijn rondje maak op de bank terwijl vrouwlief een tv serie zit te kijken.

  Favorieten titels op dit moment zijn:

  – Diablo 4
  – Gran Turismo 7

  Beide disc editie 😉 Reden is simpel. Je kan veel beter koopjes scoren inderdaad op marktplaats of via de normale online shops. Diablo 4 bijv, nog geen half jaar oud, online €80 nu -25%. Maar via Gamemania al te krijgen voor €28,99…..
  Gran turismo 7 hetzelfde…. Half jaar na introductie op de kop getikt voor €20. Prima prijzen en je mocht je het toch niet leuk vinden is marktplaats ook gewillig waardoor je weinig geld hebt uitgegeven.

  Overigens gezien je voorkeur qua games hierbij nog een suggestie lijstje.

  1. Kerbal Space Program (Raketten bouwen en naar andere planeten vliegen in “real like” mechanics)
  2. Railway Empire (niet versie 2) (RTS game waarbij je steden dient uit te breiden en logistiek moet regelen)
  3. Farming Simulator 22 (Als je echt gedachte op nul wil zetten en gewoon lekker je boerderij wilt doen, lijkt niet ok, maar is echt fun)
  4. No Mans Sky (Space game, exploration inmiddels top game kan je voor 5 euro op marktplaats vinden)
  5. Stellaris (Grand RTS maar dan in space, empire opbouwen etc)

  Nog zat andere dingen, maar goed kijk er eens naar zou ik zeggen.

 2. Hier een PS4-speler, die we ook als DVD-speler gebruiken 🙂
  In het kader van emancipatie (not) gaan gasten er vaak van uit dat de PS door de wederhelft gebruikt wordt. Inmiddels ben ik wel blij dat de kleuter ook interesse toont. Wij spelen momenteel samen Lego Marvel Super Heroes, waarbij ik de problemen oplos en hij als spiderman het hele veld doorzwiert aan spinnenwebben.

  Daarnaast heb ik nog een Nintendo Classic, waarmee hij een beetje behendiger kan worden, want al die motorische uitdagingen… 🙂

 3. Een PS5 is een prima keus. Ook als je er geen spellen bij neemt, kan je er voldoende voordelige (zelfs gratis) downloaden in de Playstationstore. Ook diverse spellen voor de PS4 kan je erop spelen. En standaard wordt de PS5 geleverd met Astro`s Playground, een grappig spelletje die je alle mogelijkheden van de controller laat zien. En dat zijn er verrassend veel. Het ding is zelfs luchtdruk gevoelig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *