Geldsnor wil nieuwe dingen

Geldsnor!

In ons huishouden speelt er van alles, net als in ieder ander huishouden. En ook wij hebben wensen; we willen soms nieuwe spullen. En vinden dan van onszelf dat we dit ook echt “nodig” hebben. Lange tijde geleden handelden we daar dan ook meteen naar. En nu soms nog steeds: de aankoop van de caravan en het elektrische haardje zijn daar voorbeelden van.

Dat wil niet zeggen dat dit ook “impulsaankopen” zijn. Grote aankopen stellen we juist vrijwel altijd uit. De caravan stond al jaren op de planning, en ook het gezellige kacheltje stond al een poosje op de lijst.

Maar nu willen “we” ook een nieuw bed. We is Lieftallige Echtgenote. Ik vind ons bed nog heerlijk liggen. De matrassen zijn ook pas 2 jaar oud, en de topper ook. De elektrisch verstelbare bedbodem hebben we een tijdje terug voor een paar tientjes via Marktplaats gekocht, en bewijst af en toe dienst als we in bed iets willen kijken. Dat is sporadisch, maar toch fijn dat het kan. Een nieuw bed komt er voorlopig dan ook écht niet.

Maar we willen ook een nieuwe bank. Onze woonkamer is L-vormig, en is aan de ene kant 8*4 meter, en aan de andere kant 6*4. In het grootste stuk staat de televisie, met 2 banken: een 2-zitter en een 3-zitter. Deze willen we graag vervangen door een tweetal grote L-vormige banken. Met een groot gezin lijkt ons dat gewoon gezellig. Met plaidjes op de bank, lekker chillen en boekjes lezen. Maar ook lekker languit op de bank liggen en stoeien is onderdeel van het dagelijkse leven.
Onze banken zijn nu bijna 9 jaar oud, gekocht in juni 2014. Via diverse zoektochten zie ik dat een bank 7 tot 15 jaar mee gaat. Met 9 jaar zouden we dus al wel binnen dat “window” vallen. Onze bank is ook niet zo mooi en goed meer. Maar welke dwaas koopt nu een nieuwe bank met 3 kleine kinderen in huis?

Voorlopig weten we ook dit uit te stellen. Het is niet “supernodig”. Maar wellicht maken we toch snel een andere keuze. Dat hangt een beetje af van hoe graag de bankenverkopers van hun voorraden af willen. Als er echt gesmeten gaat worden met hoge kortingen, dan zal ik daar heel opportunistisch gebruik van maken.

Maar we moeten ons langzaam ook gaan oriënteren op een andere auto. Ons lease-contract van de plugin-hybride verloopt in oktober 2023. Dat klinkt nog heel ver weg, maar dat is stiekem toch al aardig dichtbij. Althans, afhankelijk van wat wij willen. Daar kom ik in een andere blogpost nog wel op terug, al zal dat waarschijnlijk volgend jaar worden. De kans dat het een nieuwe-nieuwe wordt is vrijwel 0 overigens.

Maar ik ben ook toe aan een nieuwe gadget: een nieuwe smartwatch. Ik ben fervent fan van Garmin, en koop daar al jaren al mijn navigatie-apparatuur (ik heb ook handheld Garmin GPS-apparatuur). En heb dus ook al jaren een Garmin smartwatch. Het is dan ook volstrekt uitgesloten dat er hier een ander merk aan mijn pols komt te hangen dan een Garmin. Ik hoef niet eens na te denken over het merk. Maar wel welk type.
Momenteel heb ik een VivoActive 3. En ik zou graag de klokjes willen hebben die zichzelf weer opladen met zonnestroom. Maar: mijn smartwatch doet het nog goed. Het zou dus niets anders zijn dan een “verlangen” te bevredigen. Iets “willen kopen”. Maar ik heb het niet nodig, gezien er aan functionaliteit, compatibiliteit en accu-levensduur nog niets te merken is van achteruitgang. Aankomende januari wordt mijn Vivoactive alweer 4 jaar oud!

Dus ik stel alle aankopen maar weer gewoon ouderwets uit. Maar eventjes niets kopen. Ook heel lekker!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Geldsnor wil nieuwe dingen”

 1. Na 2 jaar een nieuw matras is wel erg snel, miskoopje? Ik weet niet wat de reden is dat hij al weg moet, maar wellicht een leuke tip voor het matras dat wij kochten: mattsleeps. Ik weeg significant meer dan mijn vrouw en wij wilden niet twee losse matrassen. Met dit matras kunnen we elk de interne schuimlagen herordenen zodat we beide lekker liggen, zo vind je je ideale matras zonder 3x een matras te moeten bestellen en proef te liggen en te retourneren. Ik vind ’t een aanrader. Ik zie wel dat het weer duurder is geworden, wij kochten 160×220 voor €780 (3 jaar geleden), en inmiddels is hij €900.

  Banken vind ik een moeilijke, wij hebben een tweedehands bank van mijn ouders welke inmiddels 23 jaar oud is, en beter zit dan menig bank die onze vrienden nieuw aanschaffen. Omdat ik wat meer weeg merk ik bijvoorbeeld gelijk dat in alle Ikea banken een dikke dwarsbalk zit bij chaise longes, dat is echt niet okay. Die van ons moet er binnenkort ook uit, vooral omdat de stof te vies word (jonge kids), en wij hinken nog op twee benen, sub €1200 en elke 5 jaar een nieuwe, of een dure (€3000) bank die weer 25 jaar mee gaat.

  Ook wij stellen dat nog lekker uit, haha. Alles is enorm duur op het moment, en voor mijn gevoel komt er een mindere periode aan. Even de hand op de knip.

  1. Ze wil een breder bed. Het matras ligt prima. Ik vind 160cm breed ruimschoots breeds genoeg. Onze matrassen kostten iets van 150 EUR meen ik, iets minder nog. We zijn geen moeilijke slapers.
   We hebben 2 losse matrassen, maar wegen nagenoeg hetzelfde. Althans, vrouwlief is wel iets lichter dan ik, maar die 8kg verschil is niet significant. Matrassen van 220cm heb ik niet nodig, ik ben maar 190cm lang.

   Onze kinderen zijn ook nog klein, dus een nieuwe bank is gedoemd snel vies te worden.

   1. Haha, herkenbaar. Mijn ouders hebben nu een heel groot bed van 200 *220 en aparte matrassen. Dit komt omdat mijn vader het heel snel warm heeft en mijn moeder last heeft van koude benen. Beiden zijn echter nog geen 170 cm.

    Maar praat me niet van nieuwe matrassen. Ik moet langzaamaan gaan kijken naar een nieuwe. En ik wil persé een boxspring omdat ik een buikslaper ben die last heeft van lage rugpijn door uitstralende buikpijn.

   2. Ik slaap altijd en overal. Ik heb pas 1x in mijn leven last gehad van het matras – en dat was recentelijk in een Hilton hotel. Dat lag letterlijk oncomfortabeler dan bijvoorbeeld de bodem van een vrachtwagen, schuttersputjes, noodbivaks, tentjes of zelfs een brancard van een ambulance.
    Ik ben algemeen gekend als Slaper der Slapers. Eén van mijn kerncompetenties!

   1. Zou wel kunnen, maar ook het schuim (ook al was het hardschuim) en wat andere componenten hebben te lijden onder de kinderen :-). Voorlopig houden we het nog wel even vol. Iedere maand géén consumptie is een maand gespaard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *