Geveld door de griep

Geldsnor!

Het is zover. In november en december werden de kinderen en Lieftallige Echtgenote één voor één ziek. Geldsnor bleef overeind. Zoals eigenlijk altijd. Ik denk dat ik in de 22 jaar die ik nu werk in totaal 10 dagen ziek ben geweest. 10 op de 4400 dagen dus, ofwel minder dan 1 dag per 2 werkbaar.

In de hele coronaperiode ben ik ook niet ziek geweest. Ik heb dus ook geen corona gehad. Nu heb ik vermoedelijk gewoon de griep. Woensdag ziek gemeld en maandag kan ik er weer tegenaan.

Wat wel bizar is, is hoe mijn Garmin horloge dit signaleert. Mijn hrv (hartritmevariabiliteit) ging sterk naar beneden, 1 dag voor ik me zelf slecht ging voelen. Mijn ademhalingsfrequentie schoot omhoog van 13 naar 17 (in rust) en mijn rusthartslag knalde door het plafond: vannacht 45 naar 80. Mijn lichaam was hard aan het werk om dit virus te bestrijden.

En dat lijkt gelukt. De koorts is weg, de eetlust een beetje terug en hoofdpijn en droge hoest ruimen het toneel. Het sluit precies aan op de gemeten waardes. Bizar.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Geveld door de griep”

  1. Veel beterschap! Maar als ik je blog goed lees, dan ben je al bijna weer fit en dat heb je snel gedaan.
    Op mijn Fitbit horloge kan ik ook goed zien wanneer mijn gezondheid een dipje doormaakt. Inderdaad minder hartritmevariatie en een snellere hartslag en een snellere ademhaling in rust.

  2. Gelukkig ben je er snel weer doorheen. Ik kreeg vorig jaar Corona, heel kort en heel mild. Verder ook nooit ziek, een flinke griep voor het laatst zo’n 10 jaar geleden. Handig dat je horloge het al aangaf, ben zelf ook aan het overwegen of ik een Garmin ga kopen. Soms wil ik er heel graag een, en soms vraag ik me af waarom eigenlijk. Dit soort dingen vind ik er dan wel aardig aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *