Grote Opruiming: inbox

Geldsnor!

Voor velen zal het herkenbaar zijn: je moet ergens je mailadres achterlaten of je klikt het verkeerde vinkje aan bij het bestellen van iets. En je mailbox stroomt vol met (in mijn geval) mailtjes van diverse banken, verzekeraars, Garmin, Withings, Decathlon, bol.com, booking.com, diverse hotelgroepen, luchtvaartmaatschappijen, dierentuinen, linkedin etc. etc.

Op dit moment bestaat mijn (persoonlijke) mailbox uit 1950 ongelezen mailtjes en het totaal op 10.000 emailtjes. Hierin zitten veel nuttige mailtjes met leveringsbewijzen, facturen en dat soort dingen. Maar ook heel veel nieuwsbrieven.

Sinds een aantal weken ben ik bezig met een Grote Opruiming. Het heeft geen zin om te dweilen met een kraan open. Dus ik begin bij de bron: iedere nieuwsbrief die ik krijg en niet superinteressant vind wordt niet langer gemarkeerd als gelezen, maar afgemeld.

Daarna volgt de volgende stap, die vooral dankzij een aantal saaie Teams-meetings lekker “gemultitasked” kan worden: het opruimen van oude kneut. Dat heeft geen prioriteit, maar het geeft wel een lekker opgeruimd gevoel.

Bijkomend voordeel? Ik word minder verleid om dingen te kopen – en dus helpt het mij bij “consuminderen”.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Grote Opruiming: inbox”

  1. Je kunt een regel aanmaken in je inbox die ALS mail contains “afmelden” OR “unsubscribe” dat je ze dan in een aparte folder laat binnenkomen. Omgekeerd ook met orderbevestiging. Zo kom je er doorheen.

    Hetzelfde zou ik ook adviseren met papieren post. Gewoon een stack maken van wat binnenkomt, zien of je het ook digitaal kunt ontvangen of dat je het liever helemaal niet meer ontvangt (hoi banken het is 2020 ga weg met je afschrift).

    1. Nooit aan gedacht. Ik zal die regels eens aanmaken, dan weet ik in ieder geval makkelijk wat ik weg kan gooien en waar ik me op af kan melden. Bedankt voor de tip.

      Papieren post krijg ik zelden of nooit: het laatste bankafschrift is 10 jaar geleden, er zit een Nee-Nee sticker op de deur, abonnementen hebben we niet. Alleen van de Belastingdienst & gemeente krijgen we nog wel eens post, ondanks dat dit ook allemaal in “Mijnoverheid” binnenkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *