Halloween en eekhoorns

Geldsnor!

Het is vandaag Halloween, als ik de diverse berichten mag geloven. Het zoveelste typisch Amerikaanse nonsens-consumptie-festijn wat vanaf de VS is overgewaaid naar onze contreien met de bedoeling zoveel mogelijk rommel, rotzooi en goedkope kneut te kopen en met z’n allen quasi-interessant allerlei verkleedpartij-pakjes in elkaar te macrameën.

Wellicht valt uit bovenstaande alinea af te leiden dat ik geen fan ben van Halloween. En dat klopt. Het is niet het verkleden wat me dwars zit: dat doen wij ook. Doorgaans met carnaval. En ja, daar is ook van alles van te vinden.
Maar voor mij voelt het een beetje alsof allerlei mensen trachten Halloween er in te duwen, ten koste van bijvoorbeeld Sinterklaas. Het komt op mij over als een Woke-alternatief voor onze typische katholieke mensenhandelaar en slavendrijver. Zoals je ziet, ben ik ook geen fan van Sinterklaas. Zo ongeveer het eerste wat ik mijn kinderen aanleer is dat je NIET bij een vreemde op schoot gaat zitten en géén snoep aanneemt van onbekende volwassenen.

Enfin, het waait ook wel weer over. In onze contreien is Halloween niet echt een ding, gelukkig. Het is vooral een Randstad-dingetje, als ik zo door den landen reis. Al kan dit een behoorlijk vertekend beeld opleveren: ik kom namelijk alleen maar in de Randstad (omg. Rotterdam/Delft), Eindhoven en mijn eigen woonomgeving. Ik heb dus geen idee hoe men hier in staat in Amsterdam, Utrecht, Friesland, Groningen of Twente. Om maar een paar dwarse straten te noemen.

Maar, ik ben zelf wel degelijk heel Woke. Dus van mij mag men doen wat ze willen 🙂 Dus, mocht je Halloween vieren: veel plezier!

Eekhoorns

Het is misschien een beetje een gekke titel voor een blogpost. Zeker als je bedenkt dat ze niets met elkaar te maken hebben. Want dat is zo: er is hier geen relatie tussen de eekhoorn en Halloween.
Maar: we hebben recentelijk onze eerste eekhoorns in de tuin gezien. Een teken voor mij dat de diversificatie van mijn tuin zijn vruchten afwerpt.
We hadden al veel verschillende vogels, padden, spitsmuizen en af en toe een egel. Maar nu kan ik dus ook eekhoorns toevoegen aan het rijtje. Superleuk, zoals die beestjes gezellig kneuterig bij elkaar zitten, loerend naar gevaar en op zoek naar eten.

Dat maakt het toch prettig om thuis te werken, zeker met de tuindeuren open zoals de afgelopen week. Heerlijk!
Fijne werkweek gewenst!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Halloween en eekhoorns”

  1. Je weet toch dat Sinterklaas een kindervriend wordt genoemd omdat hij volgens de legende 3 kinderen van de slavernij/dood heeft gered? Dat zou gebeurd zijn in Spanje dat toen Moors was.
    Dat gedoe met zwarte Piet, daar erger ik me aan. Zwarte Piet is door de decennia heen telkens van rol veranderd. Van gelijke van Sinterklaas tot een dom hulpje en weer tot de slimmerik die Sinterklaas moet helpen in het computer tijdperk, van zwart naar wit en terug. De laatste jaren werd hij al weer veel vriendelijker dan in de jaren 70 toen hij nog een zak voor stoute kinderen en een roe had. Beide dingen heb ik al zeker 15 jaar niet meer gezien. Ook verdween het stereotype van pikzwarte man met dikke rode lippen, een zwarte kroeskop en dikke gouden oorringen. Er kwamen vrouwen, de huidskleur varieerde enz. Had deze veranderingen rustig laten doorgaan dan was er niet zoveel gedoe geweest! Nee een kleine groep moest perse NU hun zin krijgen. Net zoals dat gedoe dat iedereen perse VEGAN MOET WORDEN. Geef het tijd en informeer de mensen. Dan komt het vanzelf.

    1. Ik vind de sinterklaastijd wel heel gezellig hoor! Ik zou er zelf niet voor kiezen, maar doe er met liefde aan mee.
      Het hele pietenverhaal is ook een randstaddingetje. Doet hier niet ter zake, en het interesseert kinderen überhaupt niet. De kleur dan.

  2. Hahaha, mooie titel. Maakt zeker neiuwsgierig. HIer in ZW Drenthe is HAlloween meer een kans om allerlei spooktochten te organiseren. Dat vind ik wel mooi, tenminste mijn pubers vonden het geweldig. Straks 11 november, Sintmaarten. en ja ook wij doen nog aan Sinterklaas, maar dat is omdat je met gedichtjes elkaar toch even een beetje voor gek kunt zetten 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *