Waarom de geldsnor?

Geldsnor!

Dit is mijn eerste bericht. En ik zeg het maar meteen: deze website zal niet iedereen bevallen. Sommigen zullen het als provocerend ervaren, aanmatigend, arrogant, bijdehand, vervelend. Lees dan vooral niet verder, zou ik zeggen.

Ook is deze website niet bedoeld om mensen er op te wijzen wat zij met hun geld moeten doen. Dat is voor mensen zélf om te bepalen. Maar het is dan ook mijn recht om daar commentaar op te leveren, net zoals dat anderen commentaar mogen leveren op mijn bestedingspatroon en dergelijke.

Eveneens wil ik niet de illusie wekken dat “financiële onafhankelijkheid” voor iedereen is weggelegd. Het is namelijk veel makkelijker om veel te sparen als je veel geld verdient en dus eerder onafhankelijk te zijn. Op deze site zal ik tamelijk open zijn over mijn eigen situatie, maar wel anoniem en vaak met afgeronde bedragen. Op dit moment heb ik een lijst met ruim 30 onderwerpen waar ik mijn ei over kwijt wil.

Natuurlijk wil je iets meer weten over mij. Ik ben midden-30 en een groot fan van Mr. Money Mustache. De titel van deze website is dan ook niet toevallig (maar wel verrassend) gekozen en bedoeld als eerbetoon. Ik ben bij lange na niet zo’n die-hard als MMM, maar heb wel veel inspiratie gevonden. Had ik het eerder gevonden, dan was ik eerder zuiniger gaan leven.

Enkele kerngetallen: ons (ik ben getrouwd) verzamelinkomen is in ruime mate boven modaal. We hebben kinderen, 2 auto’s (waarvan 1 van de zaak en 1 private lease), een koophuis en we wonen in het zuidoosten van het land.

Ons spaarquotum is dit jaar tot nu toe 32%. Daar bovenop hebben we nog een ruime 6.000 EUR aan woningverbeteringen geïnvesteerd dit jaar.
Onze uitgangspositie was aan het begin van dit jaar een netto vermogen van bijna 25.000 EUR exclusief eigen woning. Per eind juli 2020 is dit gegroeid naar 39.000 EUR en we verwachten eind van dit jaar te eindigen op een nettovermogen van 51.000 EUR (exclusief overwaarde woning).
Dat even als “uitgangssituatie”.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *