Help! Mijn schoenen zijn lek…

Geldsnor!

Misschien een beetje een vreemde titel. Maar wel 100% waarheid. Jaren geleden, voordat ik ook maar iets over zuinigheid geleerd had, heb ik sneakers van Floris van Bommel gekocht. Met de verhuizing en verbouwing vorig jaar waren deze ver weg gestopt, maar een aantal maanden terug heb ik ze weer gevonden. Helaas regende het gister. Ik weet het…In sommige delen van het land had het al eerder flink geregend, maar ik woon in het zeer droge zuidoosten van het land. Het is hier droog, en dat betekende dat het eerste beetje regen zonder ook maar een plas te veroorzaken wegzakte in de grond.

Maar gister regende het dus. Ik moest de honden uitlaten en liep door een plas. Dit was onvermijdelijk. En ik voelde het een uurtje later. Mijn schoenen zijn lek. Niet súperlek, maar “capillair lek”. Mijn voeten werden dus niet direct nat, maar het vocht werd door de zool heen naar binnen gezogen en veroorzaakte uren later natte voeten. Niet vreselijk nat, wel irritant nat. Ik moet nu dus de conclusie trekken dat mijn veel-te-dure-doen-we-nooit-meer sneakers van Van Bommel (249 EUR destijds…) kapot zijn.

Maar: het zuinigheidsvirus heeft mij gegrepen. Ik wil geen nieuwe schoenen kopen. Ik wil langer doorlopen op deze schoenen. Ik wil de aankoop van nieuwe schoenen uitstellen. Voorlopig dus alleen (op deze) schoenen lopen als het droog is. Gelukkig woon ik in het zuidoosten en zie ik nu blauwe lucht verschijnen. Ik kan weer naar buiten!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Help! Mijn schoenen zijn lek…”

 1. Afhankelijk van het materiaal van je schoenen, even bij de Action afzwaaien en voor €1/€1,5 een spuitbusje waterafstotende spray halen. Mijn herfst- en snowboots varen er wel bij, er is inderdaad niks ergerlijkers dan met soppende pootjes uit het veld te komen met de honden.

  1. Dank je, ik zal eens kijken. Ik vrees echter dat mijn zool echt versleten is en dat het daardoor er naar binnen trekt. Maar het kan natuurlijk geen kwaad, als ik met een eurootje of anderhalf het leven van de schoenen een paar maanden kan oprekken!

 2. Hoi Geldsnor, heel herkenbaar dat je geen nieuwe wilt kopen. Meeste mensen hebben trouwens genoeg schoenen om een paar jaar niets nieuws te kopen…. benieuwd hoe lang je weerstand kan bieden aan een kek nieuw paar sneakers!! Ik heb mijn bespaarjaar en blog hier ook over. Hoe langer het duurt, hoe fanatieker ik word! Ben van plan om het jaar nog wat te verlengen…. maar moet oppassen dat zuinigheid niet omslaat in gierigheid en ik er straks als een zwerver uitzie! 😉

  1. Ik heb nog ongeveer 10 paar schoenen over: 2 paar “klusschoenen”, een paar bergschoenen (maar die zijn heilig!), 4 paar schoenen voor onder een pak (maar ik kom nergens meer), nog een paar sneakers, een paar hoge schoenen (van die leren schoenen). Ik kan dus nog wel even.

  2. Ik heb je bespaarjaar gelezen, zelf heb ik al jaren geen kleren gekocht. “Vroeger” moest ik altijd strak in pak, maar bij mijn huidige werkgever alleen als ik werkelijk afspraken heb. Dankzij corona is dat wat minder op het moment. Bovendien heb ik nog 20 overhemden en 8 pantalons hangen en meerdere paren pantalon-schoenen. Zonder overdrijven. Voorlopig hoef ik dus niets meer te kopen.
   Wel vind Lieftallige Echtgenote het soms leuk om kleren mee te nemen die ik dan aan mag trekken ;-). Ze heeft een vrij prima smaak en dan heb ik af en toe iets nieuws. Ik mopper niet, geef hooguit soms aan dat ik niets nodig heb.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *