Het broodrooster: zo maar een eurootje bespaard op een dag!

Geldsnor!

Gisterochtend zaten we aan het ontbijt, en Lieftallige Echtgenote vertelde dat er nog wat broodzakken met resten brood lagen. “Voor de vogeltjes”, zei ze.
Nu hou ik van vogeltjes. En ik hou van mijn vrouw. Dus ik dacht: waarom niet? Ok, los van het feit dat brood wellicht wat zout is voor de vogeltjes. Maar een korstje kan toch geen kwaad?

Maar nu wil het geval dat het een paar uitgedroogde “kapjes” waren. De uiteindes van het brood dus. Maar liefst 6 stuks. Mijn hartslag ging omhoog, de ademhaling versnelde. 6 stuks! Ik ga toch geen 6 sneeën prima brood aan de vogeltjes voeren?

Ik ben toch gekke Henkie niet? De remedie was gelukkig simpel. Ik heb de

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Het broodrooster: zo maar een eurootje bespaard op een dag!”

 1. Deze blog ging (gelukkig) een andere kant op dan de titel mij deed vermoeden.

  Ik was al bang dat je dagelijks voor ongeveer 1,5kWh (een euro per dag) brood aan het roosteren was!

  Hoeveel brood rooster je dan wel niet?

  1. Haha, ik realiseer me nu pas dat je de titel ook zo kunt lezen. Maar wees gerust: het roosteren van 2 boterhammen duurt 140 seconden en mijn broodrooster is 850W. Dat is ongeveer 33wH of 0,033kWh. Zelfs met hoge tarieven is dat slechts 2,5ct aan kosten.

   1. Ja, zo las ik het ook! Dat je voor een euro per dag aan het brood-roosteren was (is dat een werkwoord?)
    Mijn eerste reactie was: jeetje is het roosteren zo duur? Dat wist ik niet! Maar toen bleek al snel dat je bedoelde dat je een euro bespaart op brood 😉
    Ik ga nu met een gerust hart door met het roosteren van brood voor de lunch. Volgens jouw berekening 2,5 cent per keer, een bedrag dat ik overigens door de salderingsregeling weg-streep tegen opgewekte stroom.

   2. Ik heb de titel net aangepast. Het was al laat.

    (By the way: het lukt me niet meer om reacties op jowu blog te plaatsen, zowel met m’n telefoon als met de laptop).

 2. Onze vogeltjes eten momenteel zonnebloemzaden die onze enige zonnebloem met maar liefst 19 bloemen heeft geproduceerd. Straks gaan we ze weer verwennen met vetbollen en dergelijke maar nu nog niet.
  Bij ons thuis blijven de kapjes ook voor mij liggen, als ik tenminste op tijd ben om te voorkomen dat ze gaan schimmelen 🙁 zelf eet ik roggebrood en zuurdesem en houd die goed in de gaten.
  ik heb laatst bijna een half brood in de nawarmte van een ovengerecht gedroogd want “niet meer lekker”. In een luchtdichte bak gedaan en die bij de middagthee als beschuit gegeten en soms met een hartig smeerseltje. Het smaakte prima maar het duurde erg lang voor ik het brood op die manier had weggewerkt en er was een flinke trommel voor nodig. Ons brood komt nota bene bij de warme bakker vandaan. Wat kan ik nog doen om de vrieskastdiscipline (“haal er uit wat je gebruikt”) te verhogen?

 3. Heel herkenbaar!
  Bij ons gaan er zo’n 5-6 broden per week doorheen, dus dat is tussen de 10-12 kapjes per week die men niet zo lekker vindt om gewoon op te eten. Zodra de zon een keer lekker schijnt gaat het tosti ijzer aan en maken we heerlijke tosti’s van de korstjes.
  Ik bewaar de kapjes overigens gewoon in 1 zak in de vriezer. Dan drogen ze niet te erg uit en ik heb goed overzicht over hoeveel kapjes er intussen opgespaard zijn.
  Smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *