Het góre lef!

Geldsnor!

Ik ben niet snel boos. Of misschien ook wel. En ik heb er al vaker over geblogd: mijn werksituatie. Ik zit vrij hoog in de boom (onderdeel van het MT) zoals wellicht ook af te leiden is uit onze inkomsten & spaarpercentages: we hebben het financieel erg goed.

Maar ik verveel me de apenootjes. Ik heb nul motivatie. Oorzaak? Meerdere. Een combinatie van corona, gezinsuitbreiding, maar ook geneuzel over aandelenparticipaties in de zaak en de manier waarop we verder gaan qua funding en strategie. Dat laatste is op zich leuk. Ik hou van strategie. Maar ook van uitvoeren. Ik ben een poten-in-de-klei manager. Ik wíl hard werken en druk zijn. Maar nu ben ik commercieel directeur bij een high-tech bedrijf en we ontwikkelen een technologie. Ik wil het wel verkopen, en mooie plannen maken hoe we het gaan produceren. Maar dan moet de techniek zich wel snel genoeg ontwikkelen om mij bezig te houden. Want inmiddels maak ik een paar jaar lang powerpoints en filmpjes van de mogelijkheden. En dat is niet langer voldoende. Ik wil méér. En snel. En gezien mijn levensstijl, kan ik prima toe met minder inkomen. Als ik maar leuk en zinvol werk heb. En daar schort het momenteel volledig aan.

Maar dan het volgende: aandelenparticipaties. We hebben het er letterlijk al jaren over. Mij boeit het niet zoveel: ik zou een paar procent van de firma krijgen, en dat is het. Maar, er kwamen advocaten en notarissen bij. En de Belastingdienst. Er werd op en neer geneuzeld door advocaten en notarissen over punten en comma’s. Het blijkt allemaal lastig: we zouden de aandelen moeten kopen (in plaats van krijgen), omdat anders de firma overal loonbelasting ed. over zou moeten betalen. Ofzoiets. Maar mijn standpunt is kort en helder: ik zou ze krijgen. Punt. Ik ga dus geen duizenden (want daar hebben we het over) euro’s betalen voor iets wat mij gratis is toegezegd. Of gratis: het is onderdeel van onze beloning. Er staat dus wel iets tegenover, namelijk een bepaalde marktexpertise die zeldzaam is (in het geval van enkele managers).

Maar nu word ik zojuist gebeld. Tijdens mijn vakantie (slecht plan!) om de volmacht voor de notaris te tekenen. Ik verslik me behoorlijk…Een volmacht? Ik had expliciet vantevoren gezegd dat er geen enkele kans op aarde is dat ik een volmacht zou tekenen, voor wat dan ook behalve bij medische incompetentie. Wat blijkt nu? De #$*&*#$notaris heeft “namens ons”, (lees “achter onze rug om”) een deal getekend met de fiscus. Waar een week bedenktijd op stond. Da’s nog een slecht punt: niet alleen achter mijn rug. Maar ook pas 2 weken later bellen dat iets een week eerder afgerond had moeten zijn…

Want dan bekruipt mij het gevoel: ze willen me met de rug tegen de muur zetten. “Al je collega’s hebben al getekend”. Dus…?! Wat zij doen ligt buiten mijn invloedssfeer. Je gaat niet onderhandelen namens mij, met het meest onbetrouwbare ambtenarenorgaan wat we hebben, en dan verwachten dat ik het teken. Onderhandelingsles nummer 1: zorg dat je mandaat hebt. En dat was vooraf afgewezen. Ik ben dus nogal woest…

(Sowieso kan die hele aandelenconstructie mij gestolen worden. Het doet meer kwaad dan goed, en onderdeel van dat kwaad is dat mijn motivatie dermate naar de vaantjes is, dat ik waarschijnlijk niet eens blijf tot “maturity” datum van de overeenkomst.)

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Het góre lef!”

  1. Ik denk dat dit inderdaad de laatste druppel is, en je de eer aan jezelf moet houden. Ik begrijp je reactie, want ik zou zelf hier ook erg boos over zijn. Maar het is, zoals ik je blogs lees althans, een optelsom van dingen die alles bij elkaar het vertrouwen in je werkgever en companions heeft laten verliezen.

    Dat herstel je denk ik ook niet meer. Tijd dus om de pleister eraf te trekken en weer gelukkig te worden elders!

  2. Heb je Bullshit Jobs van David Graeber wel eens gelezen? Een aanrader..en je bent in deze niet alleen. Wat het niet minder zuur maakt natuurlijk. Veel succes met de volgende stappen. Ik las zojuist je laatste blog…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *