Het leek zo’n makkelijke klus…

Geldsnor!

Geldsnor is een klusser. En dus was ik gister aan het klussen. We hebben het plan opgevat om een wasbak in de bijkeuken te maken. Hier noemen we dat overigens een achterbouw.

Anyway: op de beoogde plek zat een schakelaar in de weg. Een dubbele: 1 voor een buitenlamp, en 1 voor de lamp in de achterbouw zelf. Die laatste was een hotelschakeling, zodat deze ook bij de deur bedient kon worden.

De schakelaar moest dus weg, en ik zou de buitenlamp gaan bedienen vanaf de plek bij de keukendeur.

Een goed gebruik is het meetrekken van de nieuwe bedrading met de oude, die ik door zou lassen bij het andere contactpunt.

En ja hoor, dat heb ik gedaan. En 10cm voordat ik de draad er doorheen had brak deze. Kak! Nieuwe draad trekken dus met de trekveer.

Maar nee: met geen mogelijkheid ging de veer er door! Ik ben letterlijk 3 uur bezig geweest met proberen, heb zelfs een andere veer gekocht. Een stuk muur uitgebroken. En overwogen een stuk vloer er uit te slijpen.

Want 1 of andere beunkleun heeft deze leidingen in de vloer gestort (niet gek) en flexbuis gebruikt om de bocht te malen (totaal achterlijk) Met de 180 graden bocht die er in zit bleek het onmogelijk.

De oplossing: bewegingssensor met slimme lampen. Want draden krijg ik er niet meer door.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Het leek zo’n makkelijke klus…”

 1. als ik al hieraan zou beginnen, wat dus never nooit gaat gebeuren, maar als ik dan eens ga klussen, dan overkomen mij de gekste dingen of lukt het me gewoon niet…. Nadeel is… ik vloek en scheld nooit….. maar bij klussen…………..

  Ik kan mij dus helemaal inleven in je post…. Want als ik daar gestaan zou hebben zou ik echt door het lint gaan.

 2. Met een bolletje garen kan het lukken. Stofzuiger aan de ene kant tegen de leiding aan houden en aan de andere kant de garen erin doen, mogelijk met wat knoopjes aan het begin.

 3. Zoals Martijn al aangeeft: de stofzuiger methode kan soms nog werken.
  Zo moest ik een keer een paar draden trekken door een loze leiding. Trekveer kwam er in eerste instantie niet door, van beide kanten niet.

  Stofzuiger methode: pak bv. cadeaulint (weegt niks). Aan de ene kant zet je de stofzuiger op de leiding. Met 2 personen is dit makkelijker, maar als je alleen bent zorg je dat die goed op zijn plek blijft. Met evt schilderstape ervoor zorgen dat hij alleen de leiding aanzuigt. Aan de andere kant stop je dan het cadeaulint erin, je merkt dat die aangezogen wordt.
  Daarna evt sterker touw terug trekken en daarna de trekveer of je uiteindelijke draad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *