Het leven keert terug in de tuin

Geldsnor!

De winter zit er op, zonder dat de lente echt is gearriveerd. Al is dit vooral een vertekend beeld: de maand maart is in mijn regio bijna 1 graad warmer dan normaal! Al schijnt de zon weinig en valt er veel regen.

Voor de natuur is dat eigenlijk wel een lekkere combinatie: niet koud, geen vorst en af en toe zon en véél vocht. De tuin staat dan ook op “ontploffen”. De diverse planten lopen uit, met name de hortensia’s, bessenstruiken, framboos en ook de peren & appelbomen springen bijna in bloei.

’s Ochtends worden we al een poosje wakker van de concerten van de vogels. Ik heb ze gemist in de winter, er waren er opvallend weinig. Inmiddels zit de tuin weer vol met merels, eksters, duiven, roodborstjes, musjes, koolmeesjes en pimpelmeesjes.

Ze scharrelen lekker door het gras, of foerageren door de bladeren, op zoek naar insectjes. Een levendige boel, heel anders dan de dooie stenen van de buren.
Ondertussen geniet ik van de zon die lekker op mijn rug schijnt en me verwarmt; zonder verwarming. Langzaam gaan we de goede kant op.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Het leven keert terug in de tuin”

 1. Vorig weekend nieuw gras bijgezaaid (is dit een woord?) rond de trampoline. Gek genoeg wil de grasmat daar nogal dun worden. 😉

  Binnenkort de tuinmeubels maar onder het zeiltje vandaan en alles een beetje schoonmaken. Ik kijk nu al uit naar de kopjes koffie in het ochtendzonnetje achter in de tuin.

 2. Hahaha, nou we hebben de springmat eruit gehaald om die te vervangen voor een nieuwe. Er zat een gat in de oude gebrand door vuurwerk. 🙁 (Bedankt buren!)

  Al zouden ze willen, er valt momenteel dus niet zoveel te springen. Komend weekend gaat de nieuwe mat erin. Voor het gras misschien nog niet ideaal, maar het moet maar…

  1. Owja, dat helpt wel…
   Hier is het gras rondom de trampoline niet zo dun, stevig speelgras. In “het seizoen” rijdt de grasmaaier 3x per week. In de winter slechts 1x per week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *