Het nieuwe jaar start traag…

Geldsnor!

Vandaag is de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Altijd een periode waar ik een beetje tegenop zie: alle plichtplegingen. Tientallen collega’s om “de beste wensen” uit te spreken en interesse moeten tonen in hoe hun kerstperiode en oudjaar was. In sommige gevallen interesseert het me ook. In andere gevallen aanzienlijk minder.

Het is ook de tijd van het jaar dat we de “jaarafsluiting” moeten draaien in ons systeem. Dit houdt van alles in, onder ander het uploaden van allerlei bestanden waar natuurlijk van alles mis mee is. Verkeerde kolommen, verkeerde namen, datumnotaties en punten & komma’s. Maar het is allemaal gelukt – ondanks dat het de eerste keer was voor mij.

Ook ben ik me nu aan het voorbereiden op het reguliere werk: we krijgen een druk einde van het jaar (regeren is vooruitzien, dus ja, ik heb het over Q3-Q4 van 2024). Maar ook alle persoonlijke ontwikkelingsgesprekken met mijn teamleden moet ik voeren én voorbereiden. Het team bestaat uit 8 personen, variërend van schoolverlaters met een VMBO-achtergrond tot academici en alles daar tussenin.

Daar schuilt op geen enkele manier een waardeoordeel in. Voor mij zijn ze allemaal waardevol en ik heb zelf niet zoveel op met “hoger opgeleid” of lager opgeleid. Zelf ben ik een schoolverlater, destijds zonder diploma en ik heb later mijn HBO & universiteit gedaan. Ik ben de eerste om te erkennen dat zonder onze operationele afdeling, de rest absoluut overbodig is. Helaas krijgen (of kregen, ik doe mijn best om het te veranderen) niet de tijd en aandacht die ze nodig hebben.

Enfin, ik ga door met het voorbereiden van mijn gesprekken. Werk ze!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Het nieuwe jaar start traag…”

  1. De beste wensen voor jou en jouw gezin! Hoop dat jullie een leuk jaar hebben! Spannend dat je misschien een nieuwe job gaat doen, en weer een stapje dichter bij de verhuizing naar een ander land komt…
    Ja, die eerste werkdag na de feestdagen, ik kan me goed voorstellen dat de meeste mensen er een beetje tegenop zien. Sinds corona is het gezoen stukken minder, mijn voornemen dit jaar is om NIEMAND van mijn collega’s meer te zoenen – ook niet als ze jarig zijn – en dat geeft me nu al een fijn gevoel. Ik heb ook niet in iedereen zijn vakantieperiode interesse, en botte hork die ik ben, dan vraag ik er ook niet naar. Werkt voor mij. En mijn mantra van vervelende dagen is: ook deze dag gaat voorbij!

  2. …ik ben altijd blij als het de zevende januari is en we min of meer met z’n allen besluiten dat we geen “beste wensen” meer hoeven te doen. Vooral midden op de werkdag, midden op het werk-strijdtoneel, wil ik die beste wensen nog wel eens vergeten en heb ik vaak ook niet het idee dat het er de goede tijd voor is. “Ja, ja, jij ook en nu weer verder met werken, hè?” . Ja, ik torpedeer misschien de feestvreugde af en toe…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *