Het Paasweekeinde

Geldsnor!

Het feestseizoen is weer begonnen. Nu begint dat hier in het zuiden natuurlijk eigenlijk al met carnaval. Of met kerst? Anyway: het is Pasen dit weekend. En daar hou ik wel van. Niet omdat ik ook maar íets heb met de Bijbel, of religie, of iets wat er op lijkt. Maar ik ben wel altijd naar een Protestants-Christelijke basisschool gegaan.

Zodoende heb ik heel veel (positieve) herinneringen aan het Paasfeest. Voor mij markeert Pasen het begin van de lente. De appelbomen bloeien, en zelfs de peer heeft nog wat bloesem die de vorst heeft overleefd! Alle andere dingen lopen ook uit en dankzij het aanstaande offerfeest zijn er ook overal lammetjes in de wei te vinden (wacht…Je dacht toch niet dat het lammetjes-seizoen met de lente te maken heeft? Let maar op hoeveel minder er zijn ná de Ramadan!).

Vandaag is zoonlief vrij, maar ik ben “gewoon” aan het werk. Vrouwlief is wel vrij (zoals altijd op vrijdag) en Oudste Dochter is wel naar de peuterspeelzaal. Morgen zwemles (hij gaat door voor “C”), en zondag naar mijn zus.

Mijn zus woont >200km verderop en heb ik afgelopen jaren vrijwel niet gezien. 400km op & neer is wel veel, maar gelukkig heb ik een auto van de zaak en kost het me niets. Da’s een voordeeltje van bijna 100 EUR. Best behoorlijk.
Vrouwlief en jongste dochter gaan niet mee: één van haar kinderen heeft Rode Hond. Of de vijfde/zesde/weet ik veel wat voor kinderziekte. Daar gaan we mijn dochter nu even niet aan blootstellen, want ik moet ook bijna op reis voor het werk. En dan zit ze alleen met de kinderen – en als we een beetje kunnen voorkomen dat er één ziek is, dan is dat wellicht verstandig…

Maandag lekker eten bij de schoonouders. Tenminste, dat hoop ik. Het lekkere, bedoel ik dan.

Ik wens U allen een Gezegend Pasen. Of een vrolijke Schrans-vierdaagse. Of veel plezier bij de Ikea.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Het Paasweekeinde”

  1. Hoi Snor, wij doen niets met Pasen, gaan niet schransen, niet op visite en ook niet naar Ikea of autoshowroom. We eten wel lekker, maar dat doen we altijd ☺. Ik kijk vooral uit naar een stuk fietsen met het mooie weer daarna op mijn eigen terras de rest van de dag doorbrengen met een goed boek. Fijne paasdagen!

  2. De Ramadan verschuift door het jaar en heeft dus niets met lente, Pasen en of lammetjestijd te maken. Dat het allemaal onzin is, is een ander verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *