Het Snorrenpaleis

Geldsnor!

Net als de meeste mensen werd ik verrast afgelopen zaterdag met een aankondiging van lockdown. En natuurlijk al eerder door de sluiting van de scholen.

Ik heb er zelf niet zo’n last van dat de winkels dicht gaan. Ik kom zelden of nooit bij een winkel en eerlijk gezegd vind ik winkelen ongeveer net zo leuk als naar de kaakchirurg gaan en onverdoofd mijn verstandskiezen laten trekken. En ja: daar heb ik werkelijk ervaring mee, en nee dat was niet plezant.

Maar goed, dat vind ik dus niet erg. Boodschappen worden bezorgd en de meeste andere dingen komen ook van bol. Dit was al zo vóór de pandemie, maar tijdens de covid-periode is dit zeker versterkt. Dit is dus voor ons allemaal niet zo ingrijpend.

Veel vervelender vind ik de schoolsluiting. Of vooral dat dit vlák voor de kerstperiode werd aangekondigd, na weken van categorisch ontkennen. Niet zozeer dát de school dicht gaat, maar het ontnemen van wederom kerstvoorstellingen en de leuke dingen van een schooljaar. Een aankondiging enkele weken eerder had in ieder geval dát mogelijk gemaakt.

Maar het ergst vind ik het gebrek aan sociaal contact. En dat een verwend prinsessenmeisje wel een feestje houdt op een paleis, en wegkomt met “sorry”. Mevrouw de Prinses: u heeft hier van tevoren over nagedacht. Dat maakt u dus hypocriet, huichelachtig en leugenachtig. Óf u heeft er NIET over nagedacht, en dat maakt u en de hele hofhouding volstrekt incompetent. Ik weet niet wat erger is. Maar het heeft me wel een oplossing geboden.

Vanaf vandaag is ons huis een Paleis. Het snorrenpaleis. We vieren kerst in grote groepen: kerstdiner met de vrienden de 24e met zijn 16-en, eerste kerstdag met 8 volwassenen en tweede kerstdag met 6 – allemaal met zelftesten vooraf, ramen open etc. Dit onder het motto dat gezelschap inmiddels belangrijker is dan covid.
Is dit asociaal? Wellicht wel. Maar wellicht ook niet. Ben ik een viruswappie? Zeker niet. Geloof ik dat het middel inmiddels erger is dan de kwaal? Absoluut.
Ik ben tamelijk depressief en heel eerlijk gezegd: als ik vantevoren had geweten dat dit zo lang ging duren, was ik er al lang niet meer geweest. Ik kan nauwelijks nog plezier beleven aan het leven. Ik doe mijn best – maar het licht aan het einde van de tunnel blijkt telkens weer een trein te zijn.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

11 gedachten over “Het Snorrenpaleis”

 1. Wij hebben geen moeite met de maatregelen en houden ons aan de regels. Behalve op kerstavond. De kinderen komen dan altijd thuis en ze zijn met z’n vijven; we houden ons dan dus niet aan de regels van 4.
  2 Kinderen werken in de zorg en hebben de derde prik gehad, we testen van tevoren en houden afstand.
  We hebben dit jaar een dierbare verloren aan Corona en zijn heel voorzichtig. Één van de zonen is verpleegkundige en heeft op de Corona-IC gewerkt. Zijn verhalen wens ik mijn ergste vijand niet toe.
  “Alleen samen krijgen we Corona onder controle” begrijp ik wel, maar waarom betaald voetbal dan wel mag en theater en bioscoop op afstand niet, daar begrijp ik helemaal niks van…
  Ik wens jou en je dierbaren hele goede dagen toe.

  1. Er zitten in onze vriendengroep 3 ziekenhuismedewerkers (allen geboosterd). Ik ken de verhalen van de corona-afdeling uit de eerste hand. Maar die ken ik ook van de cardiologie en oncologie in normale tijden. Dat wens ik ook niemand toe.

 2. Haha, een leuk stukje heb je geschreven! Jouw stukje maakt mijn dag weer goed! Met name de zinnen “Mevrouw de Prinses: u heeft hier van tevoren over nagedacht. Dat maakt u dus hypocriet, huichelachtig en leugenachtig. Óf u heeft er NIET over nagedacht, en dat maakt u en de hele hofhouding volstrekt incompetent” vind ik getuigen van humor 😉
  Ik ben helemaal niet tegen het koningshuis, maar in dit geval denk ik weer eens: dit kan toch niet waar zijn?
  Ook het stukje over dat je alles koopt bij hetzelfde miljoenenbedrijf Ahold?Delhaise getuigt van enige zelfspot, want ik vermoed dat je het eigenlijk niet OK vindt om alles bij Ahold/Delhaise te kopen?
  Ik wens jou en je gezin fijne feestdagen en blijf gezond!

  1. Dank je. Nee, ik koop wel degelijk alles bij Ahold-gelieerde bedrijven. Ik ben er zelfs mede-eigenaar van ;-). Eén van de kroonjuwelen uit mijn portfolio.
   Uiteraard koop ik alle verse dingen gewoon bij de boerderijwinkel & brood vande bakker. Lokale winkels hebben we niet echt: de winkels in het centrum zijn de gebruikelijke kneut: Action, Scapino, Blokker. Schoenen komen van de schoenenwinkel. Maar voor de rest, bijvoorbeeld speelgoed en boeken: Bol. Bruna of Intertoys is niet beter of slechter dan de Ahold-alternatieven.
   Drank kopen we niet, dus de slijterij kan me gestolen worden. Al hébben we niet eens een Gall&Gall :-).

   Ik ben van huis uit zeer monarchistisch. Maar sinds we een koning hebben, neemt dat snel af.

 3. Geniet van de feestdagen. Als jongste… (ook AOW-er) heb ik de P in de zelf opgelegde brave familieleden die zich houden aan de door Hugo opgelegde regels.
  Ik geniet van zuid Spanje. Vandaag zou er een QR regel gelden in de horeca. Maar nog niets van gemerkt tijdens ontbijt en biertje. Heerlijk.

 4. Door mijn handicap, dwarslaesie, leef ik en mijn gezin al bijna 20 jaar in Lockdown. Ik moet zeggen dat het went ….
  Dus kop op, gewoon volhouden en je best doen.
  Ik verlang alleen zo naar goed leiderschap , ik kan rutte&co niet meer zien!
  Fijne feestdagen.

 5. Ja, als depressieveling is het nogal zwaar traject…en dan heb je je gezin en vrienden nog! Wee de alleenstaande zonder familie, die mag dit jaar in zijn eentje het blik erwtensoep voor het haardvuur van SBS6 leeglepelen. Misschien heb je een stoeltje extra voor een van hen tijdens jullie feestdagen.
  Fijne feestdagen Koning Snor.

 6. Dat je er depressief van wordt, snap ik zeker, ik wordt er langzaam ook sjachrijnig van. Wat ik totaal niet snap is dat we de scholen dichtgooien en dan GEEN les meer geven. Hoezo stuitte dat op weerstand in het onderwijs?? Hoezo was de voorbereidingstijd te kort?! We hebben dit toch al drie keer eerder gedaan, dan dump je die kinderen toch niet drie weken bij de ouders om vervolgens zelf drie weken op je hoofd te gaan krabben? En dan hebben we straks in februari allerlei cito-toetsen en vinden we het gek dat ze lager scoren, met een generatie die het langzaam ook niet meer ziet zitten en psychologische klachten ontwikkelt. Ongelofelijk dit.

  Excuus, ik laat me misschien wat gaan. Op je laatste zinnen wil ik alleen maar zeggen: ga niet in de put zitten, hoe erg het ook is. Geniet straks vooral lekker van je kerst met vrienden en familie!

 7. Virtuele knuffel snor. Je bent een topper en je gewoon klote (excuse my language) voelen is heel terecht met al dit corona gezeik. Duurt het gevoel van negativiteit te lang zoek dan hulp. Ik had een jaar geleden een depressie en praten hielp mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *