Het was de druppel

Geldsnor!

Vrijdag schreef ik al over het probleem op mijn werk: los van het feit dat ik me nauwelijks uitgedaagd voel en geen bevrediging, worden er soms ook kunstjes geflikt “met de beste bedoelingen”. Allerlei ingewikkelde constructies om ons, de oprichters maar niet diegenen die het bedrijf financieren (het gaat om miljoenen per jaar), te laten delen in toekomstige waardestijging van het bedrijf.

Nobel, of nodig, maar we kletsen er al twee jaar over. Ik zal de details niet delen, maar het doet meer kwaad dan goed. Voor de sfeer, voor motieven, voor eigen belang. Maar goed: mij representeren richting de Belastingdienst door een notaris ondanks mijn expliciete verbod hierop vond ik wel heel grof.

Het was de druppel: ik maak nu enkele jaren mooie presentaties en Excelsheets. Ik wil door. En laat me niet door gouden handboeien tegenhouden. Mijn financiële leven is strak georganiseerd. Ik heb dan ook te kennen gegeven te gaan vertrekken. De details moeten we nog bespreken: er zit een waarde in mij een poos door te betalen en zo te helpen voor mezelf te beginnen. Geen moeilijke verhalen richting mijn klanten, gewoon zeggen dat het vooraf zo was afgesproken.

Dat is een ander verhaal dan dat ik een andere baan vind en dit op LinkedIn staat, bijvoorbeeld. Wordt vervolgd!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Het was de druppel”

  1. Het zat er aan te komen. Nu netjes afhandelen.
    Jammer dat het zo moest, maar wat fijn dat je de zaken zo op orde hebt, dat je deze keus kunt maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *