Het was weer zo’n bijna perfect weekend

Geldsnor!

Afgelopen (lange) weekend was weer eens zo’n weekend. Een weekend waarin we weinig bijzonders hebben gedaan en zich eigenlijk kabbelend voortsleepte door de tijd. Voortslepen is hier niet negatief, maar juist positief. Het leek heel lang te duren.

Zoals ieder gezin hebben wij onze rituelen , tradities en onze schema’s. In het weekend bakken we broodjes af. We drinken rustig onze koffie en laten de kinderen na het eten begaan. Lekker hun eigen gang even gaan, binnen de kaders van onze opvoeding uiteraard. En ja, onze schema’s veranderen voortdurend: de kleine wordt groter, de oudste moet naar zwemles. Tijdens zijn zwemles heb ik met mijn ene dochter lekker gepuzzeld (ik heb een bloedhekel aan puzzelen, maar goed) en lag de ander lekker boven te slapen.
De zwemles was, in tegenstelling tot vorige weken, ontzettend goed gegaan. Weinig spanning en dus iets te vieren. Van zijn eigen zakgeld heeft hij een lego-autootjes gekocht. Zo trots als een aap met zeven staarten…!

In de middag ging hij lekker spelen bij zijn beste vriendinnetje en heb ik geklust: nieuw dorpeltje er in lijmen, afkitten, dat soort dingetjes. Van die tien-minuten-klusjes die blijven liggen. Nadat ik hem heb opgehaald hebben we (ik) frietjes gebakken in de nieuwe frituurpan. Volstrekt geslaagd! Met een schaaltje wortels & paprika er bij was er ook nog iets gezonds bij te knabbelen. En in de avond hebben we gewoon allebei (vrouw en ik) hardgelopen, al was het om de beurt.

Zondagochtend hebben we een speurtochtje gelopen (2.5km). In de middag werden we uitgenodigd om een aardbeienvlaai te komen eten bij mijn schoonouders. Daar zeg ik geen nee tegen – en niet alleen omdat het gratis was! Daarna nog lekker het bos in geweest.

En ook gister, Tweede Pinksterdag, viel het weer in mijn regio mee. Al om 9 uur waren we in de speeltuin, na een uitgebreid ontbijt. Tot half twaalf heb ik in de garage opgeruimd en in de tuin gewerkt. En vanaf 14 uur was het alweer droog en hebben we lekker een ijs(je) gegeten op een terras. Voor de tweede keer in anderhalf jaar.

Kortom: het was een heerlijk #burgermansmomentjes-weekend, waarin we absoluut niets bijzonders hebben gedaan en toch heerlijk onze tijd hebben kunnen besteden.

Hoe was jouw weekend?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Het was weer zo’n bijna perfect weekend”

  1. Ik vind dat de fijnste weekenden, niets bijzonders doen en toch een fijn weekend hebben.
    Ons weekend begint altijd met een bezoek aan de bakker voor de week bestelling. Daarna door naar de slager en de supermarkt. We zijn meestal rond koffietijd weer terug thuis. De kinderen zijn dan heus net wakker (zoon 21 en dochter 16). We hebben een beetje gerommeld in huis (we gaan van de zomer verhuizen) en tussendoor een broodje gegeten met de kinderen. Dochter geholpen met een oefen examen economie. Ze doet komende week examen. In de avond op bezoek bij mijn ouders. Kinderen blijven thuis. Thuis nog even de uitslag van het Songfestival gekeken.
    Zondag hebben we niet veel gedaan. Zoon speelde een moppie op zijn gitaar voor ons. Af en toe een motivatie momentje met dochter. In de middag keken we een film. Dochter keek mee, zoon haakte af. Ook hebben we gegourmet. Dat doen we niet vaak. Vinden de kinderen ook leuk en lekker.
    Maandag hebben we de winterkleding ingepakt in verhuisdozen (het moet toch een keer zomer worden). We hadden een uitgebreider ontbijt en eind van de middag kwamen mijn ouders. We hebben chinees gehaald en dat gezellig met elkaar gegeten. Een top weekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *