Hoe krijg ik het voor elkaar: belastingaangifte

Geldsnor!

Het is gelukt: we hebben maandagavond belastingaangifte kunnen doen. Ik vermoed dat iedereen de persconferentie zat te kijken, want eerder lukte het niet.

Maar het is gelukt. En ik weet niet hoe we het gedaan hebben, het zal toeval zijn: 0 EUR bijbetalen en 0 EUR terug. Gewoon 0. En da’s knap: we hebben een voorlopige teruggaaf, maar óók afgelost op de hypotheek. Ook hebben we dividendbelasting betaald. Het jaar ervoor hadden we een ander huis, plus dit huis (kleine overlap), eenmalige aftrekposten, aftrekposten voor studie en een hogere hypotheekschuld.

Maar wonder-boven-wonder is de belastingaangifte dus volledig overeengekomen met de voorlopige teruggaaf. Gelukkig zit dit er nu op: ik ben namelijk altijd nog wel een beetje zenuwachtig dat we toch miraculeus genoeg moeten bijbetalen. En tegelijkertijd een beetje teleurgesteld dat we ook niet plotseling heel veel terug krijgen.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Hoe krijg ik het voor elkaar: belastingaangifte”

  1. Voor mij telt het totaal aantal procenten belasting die ik betaal. Zeker nu ik minder hoef af te dragen.
    De pensioenleeftijd ging in mei 2019 in. Dat was lastig voor de belastingdienst. De uitkering van de bv die op deze leeftijd inging had ik al de helft over betaald, door directe inhouding. Daar hield de belastingdienst geen rekening mee. Ik viel in een nog hogere schaal. En moest nog eens 49% extra betalen. Ouderenkorting verviel. Dit voelde enorm onrechtvaardig.de als en dan regel begon, als ik dat geweten had, dan had ik veel minder overgemaakt als netto loon. Het totaal aan belastingen was lager. Maar ik zie de belastingen niet meer als redelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *