Hondslui

Geldsnor!

Ken je dat? Dat je eigenlijk best sportief bent en ook echt wil gaan sporten. Drie tot vijf keer in de week. Maar ik kom er gewoon even niet aan toe. Ik blijf maar smoesjes verzinnen. Nog steeds heb ik een redelijk actieve week gehad, maar het is meer in vorm blijven dan groeien, zullen we maar zeggen.

Ik moet vrees ik toegeven dat ik in een hondsluie episode zit. Geen concrete trainingsdoelen, geen intrinsieke motivatie en teveel excuus gelegenheid om me heen.

Maar vanavond ga ik echt hardlopen en morgenavond fietsen. Echt waar! Hou me er aan! Al is dat geen intrinsieke motivatie. Ik doe het prima met externe motivatie!

Ben jij wel eens luier dan goed voor je is?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Hondslui”

  1. Nee ik ben niet hondslui maar heb mijn beperkingen, door nu hulpmiddelen te hebben die bij mij passen kan ik weer hardlopen en fietsen sinds een half jaar. Het is begonnen bij kleine stapjes maar ze worden steeds groter. De motivatie om het te doen is natuurlijk bij mij anders. Ik kon niet lopen, behalve een heel klein stukje en ik kon niet fietsen geen meter meer en dit was al 10 jaar aan de gang. Nu heb ik alle fietsknooppunten in de straal van 20 km rond het huis wel gehad. Ik geniet ervan.

  2. Ik had het stukje zelf kunnen schrijven zo herkenbaar. We zijn zelfs van ongeveer dezelfde leeftijd. Ik vind het jammer aangezien ik voorheen heel actief was in sport, aan de andere kant bedenk ik mij dan dat ik het blijkbaar ook niet jammer genoeg vind (anders was ik immers wel in beweging gekomen). Vreemd hoe dat soms mentaal werkt.

    De afgelopen 3 a 4 weken zwom ik 2x in de week en dat beviel uitstekend. Ik zat er net lekker in toen het bad tijdelijk dichtging omdat ze de energie lasten niet meer konden opbrengen.

  3. Nee, helaas niet, ben juist het tegenovergestelde. Als ik weet dat ik niet moet gaan omdat ik echt geen energie heb, of misschien zelfs wel wat ziekjes ben, ga ik toch naar de sportschool. Vorig jaar na een operatie aan mijn elleboog met mijn arm in een mitella hop, naar de sportschool om een uurtje op de hometrainer te zitten. Echt vrij weinig houdt mij tegen. Soms is dat ook niet gezond hoor!

    1. Best aardig, dank je! Het was wel lastig – We hadden vrienden te eten met hun kinderen. Uiteindelijk lag het hele spul om 19:40 in bed, was het eten reeds een uurtje of 2 achter de kiezen en ben ik gaan draven.
      Lekker op het gemakje, maar toch 14km in 1u12m. Het was heerlijk, al heb ik er wel weer de behoefte aan dat het ’s avonds licht is. Nog een weekje…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *