Ik heb een compagnon

Geldsnor!

Gisteravond heb ik tot 23 uur aan de telefoon gezeten met m’n beste maat. We kennen elkaar al ruim 30 jaar en vertrouwen elkaar volledig – en kennen elkaar door en door.

Is dat de beste basis om samen te werken? Misschien niet. Misschien moet je niet met je beste vrienden een bedrijf beginnen. Of misschien júist wel. Want als ik het met hem niet durf, met wie dan wel? Ik zie een startup een beetje als het leger: kameraadschappelijkheid is extreem belangrijk. Voor elkaar door het vuur gaan. Geen loeren draaien.

Het is ook precies waarom mijn huidige werkzaamheden voor mij niet interessant zijn. Ik voel de kameraadschap niet. Ik heb enkele collega’s die ik simpelweg niet vertrouw en in mijn ogen dat ook al een paar keer waar hebben gemaakt. En er is niets op deze wereld belangrijker dan vertrouwen.

En vertrouwen heb ik volop in mijn maat. Zoals gezegd, we kennen elkaar al meer dan 30 jaar. Onze eerste foto samen stamt uit 1989. We hebben dezelfde basisschool doorlopen. Dezelfde fouten gemaakt op de middelbare school. Allebei in deeltijd onze studies afgemaakt, zijn 3 weken na elkaar getrouwd en hebben allebei 3 kinderen van dezelfde leeftijd.

We hebben de valkuilen al besproken. Altijd open en eerlijk blijven. Elkaar steunen, maar als onze vriendschap er onder lijdt het niet doorzetten. We hebben dezelfde normen en waarden – en vertrouwen dus dat het goedkomt. Nu gaan we keihard werken om ons bedrijf een succes te maken!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Ik heb een compagnon”

  1. Wat koel! Wat een droom om zoiets met je beste vriend te doen. Van harte gefeliciteerd, ik wens jullie alle succes!

    1. Dank je. De voorbeelden die zij noemen zijn treffend. Bijvoorbeeld over wat je doet als er mantelzorg nodig is bij je compagnon/door je compagnon. Ik denk dat het hier een voordeel is dát we elkaar zo lang kennen. Zijn familie is mijn familie.
      Het zijn zeker valkuilen die wij reeds besproken hebben. Het komt ook naar voren in de eigendomsverhoudingen: het is mijn idee, en ik ben ook al veel eerder begonnen met het nemen van de risico’s. Mijn aandeel is dus groter. 50/50 werkt in de praktijk sowieso niet.
      Ook hebben we afgesproken dat onze vriendschap er niet onder mag lijden. Dat wil niet zeggen dat we ieder zakelijk conflict uit de weg gaan – maar het moet wel zakelijk blijven. Daarna moeten we gewoon een biertje kunnen drinken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *