Impulsaankoop? Caravan gekocht!

Geldsnor!

Afgelopen zaterdagavond zat ik met een vriend buiten in zijn tuin een spelletje te spelen. Gezellig, keuvelend over van alles en nog wat. We hebben elkaar niet veel gezien sinds maart 2020. Brrr…Brrr. Mijn pols trilt en mijn horloge licht op: een link naar Marktplaats met een omschrijving. Lieftallige Echtgenote heeft een caravan gespot die aan al haar wensen voldoet.

Mijn maat gaat wat drinken halen, en ik kijk snel naar de caravan. Verhip! Het ding krijgt een vinkje achter al onze wensen & eisen! Groot genoeg, maar licht genoeg om te mogen trekken. 5 persoons, met rondzit en een dubbel bed voor, en een stapelbedje daar boven. Keurig onderhouden (zo te zien) en voorzien van toiletje en ringverwarming & dito ventilatie.

We hebben meteen een afspraak gemaakt en zijn zondagavond gaan kijken. Particuliere verkoop, zeer vriendelijke mensen. Hun kinderen zijn nu pubers /jongvolwassen en willen niet meer mee. Voor de ouders is de caravan te groot. Vader is beroepschauffeur en heeft de caravan altijd goed laten onderhouden en aan de kastjes is niet eens te zien dat ie ooit gebruikt is.

We hebben dus al snel besloten: deze gaan we kopen. Maandagavond heb ik ‘m opgehaald, en achteruit de oprit opgereden. Dat was geen sinecure, maar ging toch vrij soepeltjes.

Een echte impulsaankoop was deze caravan niet. Nouja, déze caravan wel, maar we hadden het er al jaren over. We houden allebei van kamperen en het liefst in een tent. Met een kleuter, een peuter en een baby betekent dat echter nogal veel meezeulen, en is een caravan dus een stuk praktischer.

Op vakantie met een caravan is ook een stuk goedkoper

Het is ook stukken goedkoper om met een caravan op vakantie te gaan, in vergelijking met een hotel, appartement of huisje. Akkoord, er zijn vast wel all-inclusive reizen te vinden die goedkoper zijn, maar die gaan naar bestemmingen waar je Geldsnor niet zult tegenkomen. Sowieso vlieg ik niet voor vakanties, dus de meeste bestemmingen vallen af.

Maar als ik kijk naar onze vakantie nu naar een bungalowpark, dan schrik je toch behoorlijk. We zijn RUIM 2400 EUR kwijt voor 2 weken Landal.

Een beetje camping doet 40 EUR per nacht, en kost dus slechts 280 EUR per week. Voor 2 weken dus 560 EUR, ofwel 1940 EUR goedkoper. Voor dat verschil kun je nog aardig wat dingen doen.
Uiteraard is een ritje naar Zuid-Frankrijk ook stukken duurder mét caravan dan zonder: je betaalt bijna dubbele tol en het brandstofverbruik is ook bijna het dubbele. Dan nog blijft er een goede 1500 EUR verschil over. Terugverdientijd: 4 jaar (en ja, hier kun je het nodige op afdingen).

UPDATE na 5 minuten: ons verblijf kost ruim 3100 EUR voor 2 weken (!). Het verschil met 2 weken caravan is daarmee ruim 2000 EUR!

Voorlopig is dit dus ook het laatste bungalowparkverblijf: we hebben onze eigen sleurhut. Alleen moeten we nog een naam bedenken voor de caravan. Suggesties?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Impulsaankoop? Caravan gekocht!”

 1. Als jullie voor 5 personen een leuke camping kunnen vinden voor 40 euro per nacht, houd ik me aanbevolen……
  Wij zitten meestal tussen de 50 en 60 euro per nacht en dan doen we niks raars (wel gezin van 4 personen, waarvan 2 bijna-pubers).

  1. Hangt af van de definitie van leuk. Zodra er animatie is, rij ik verder. Discotheken in de buurt? Nog niet misschien dat ik daar kampeer… Een zwembad en een zandbak is genoeg. En een zwembad is niet eens een vereiste.
   De camping waar wij nu heen gaan, ergens in het oosten met een speelboerderij en zo komt iets onder de 40 EUR inclusief 5 personen (3x kindertarief), elektra en toeristenbelasting.

   “Vroeger” lag onze grens op 15 EUR. 1-sterren camping municipals, zonder elektriciteit. Schoon sanitair was de enige vereiste. Onze “lifestyle” is iets luxueuzer geworden ivm. baby. Zodra zij ouder is gaan we weer naar de goedkope campings met alleen een grasveldje.

 2. Hier enkele jaren hetzelfde verhaal, kleine kinderen 5, 6 en 10 jaar, caravan gekocht en net twee campings geboekt voor 28 en 38 euro per dag. Er daar is genoeg te doen. Eerder ook campings gehad voor 70 a 80 euro.
  Ook in campingland zijn behoorlijke verschillen. Zie het maar als een bepaalde stekker die je bij de ANWB koopt of elders voor 1/3 van die prijs terwijl die hetzelfde is.
  Nog wat stallingskosten voor 7 euro per maand en vast wat onderhoud (250 euro pj?). En het echte campingleven voor de kids, yes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *