In het kort: het schilderwerk heeft zich vanzelf opgelost

Geldsnor!

Nouja, een oplossing is het niet. Maar gisteravond kreeg ik van een schilderbedrijf in de buurt hier een reactie. Wellicht lukt het ze om eind van de maand mei het werk op te nemen, zodat ze eventueel in april of mei 2022 kunnen starten met het werk. Noodgedwongen zal ik dus het een en ander zélf moeten schilderen omdat op enkele plekken het niet kan wachten tot volgend jaar.

Het doet bij mij wel de vraag rijzen: laten veel mensen nu van alles doen in de bouw (want ook onze aannemer schiet niet op!) wat ze kunnen doen omdat ze geld over houden? Laten ze van alles doen omdat ze meer thuis zijn en er een grotere noodzaak is? Gaat dit niet ten koste van de werkvoorraad voor “straks”, zodat de bouwers & klussers in de (aankomende financiële) crisis niets meer te doen hebben?

En hoe gaan we een miljoen huizen bouwen, als er geen bouwvakker, aannemer, schilder of installateur te vinden is om werk uit te voeren op enige redelijke termijn?!

(mocht je trouwens nieuwsgierig zijn waar ik de tijd vandaan haal om “zoveel te bloggen”: alle berichten die ’s ochtends geplaatst worden om 07:28 (je kunt maar een tijd kiezen, tenslotte) zijn vooraf geschreven en ingepland. De rest zijn spontane hersenspinsels.)

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “In het kort: het schilderwerk heeft zich vanzelf opgelost”

  1. Betreft buiten schilderwerk: vorig jaar kreeg ik al de tip om minstens een jaar vooraf een schilder te regelen. Dat schijnt al jaren gebruikelijk te zijn bij de schilders die druk zijn.

    Ik denk dat het wel waar is dat mensen sinds corona steeds meer zijn gaan verbouwen/aanpassen in huis. Je bent nou eenmaal meer thuis dus je ziet waarschijlijk eerder de noodzaak om iets aan te pakken. Kan klein zijn (zelf) of groot zijn (laten doen als je het niet zelf kan).

    Zo valt het mij ook op dat je op veel plekken verbouwingen ziet.
    En dus is er inderdaad een te kort aan mensen in de bouw, maar dit is volgens mij al langer zo. Hierdoor worden prijzen weer hoger…. en zo komen we “nooit” uit het tekort aan woningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *