Intens geluk: corona als eye-opener

Geldsnor!

Elders heb ik al geschreven over het begin van mijn reis naar financiële onafhankelijkheid. Dit begon met Mr. Money Mustache, maar kreeg pas echt vorm aan het begin van dit jaar. Met de coronacrisis werden we echter nogmaals met de neus op de feiten gedrukt: ik wil niet langer afhankelijk zijn van anderen. Het leven is te kort om op kantoor te zitten en hoewel ik mijn werk leuk vind, heb ik het leven opeens heel anders gezien. Er is niet alleen “slecht nieuws” met de corona-crisis.

Het was begin maart en ik was net naar Las Vegas gevlogen en na een lange roadtrip aangekomen bij mijn klant. Om daar vervolgens te horen dat ik niet naar binnen mocht, want het beleid was net die ochtend gewijzigd. Onverrichter zake vloog ik dezelfde dag nog terug. De wereld werd steeds surrealistischer en al snel gingen scholen en kinderopvang ook dicht.

Héérlijk vond ik het! De kinderen (Oudste & Jongste) bleven thuis, mijn vrouw moest werken (zorg) en ik heb genoten van (vrijwel) ieder moment.

Het Doel werd bijgesteld

Het doel werd bijgesteld. Niet alleen wil ik optioneel werken, ik wil tót die tijd mijn werkzame leven anders inrichten. Met een beetje creatief schema kom ik op 30 uur werken per week: maandag en vrijdag volle dagen, en op di/wo/do van 8:30 tot 13:55. Dan kan ik de kinderen naar school brengen en ophalen en heb ik nooit buitenschoolse opvang nodig.

Tevens willen we het zo inrichten dat ik álle schoolvakanties (grotendeels) vrij ben. 6 weken rondreizen door Europa in de zomervakantie, een week herfstvakantie & voorjaarsvakantie en vrij rondom de kerst: heerlijk lijkt me dat. De rekensom wat het kost is wel tamelijk ingewikkeld: minder werken betekent namelijk:

  1. Minder pensioenopbouw
  2. Minder belastingteruggaaf
  3. Lagere bijtelling (want het inkomen is lager)
  4. Geen kinderopvang meer nodig

De totale rekensom moet ik nog een keer maken. Een voorzichtige inschatting is dat het me 25% van mijn netto-inkomsten kost, terwijl ik bijna 35% minder zou werken. Dat ik geen BSO (buitenschoolse opvang) meer nodig zou hebben scheelt echter weer een paar honderd euro per maand…

Dit wordt het nieuwe streven, ergens vanaf eind 2022!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *