Is 639€ duur voor levenslange herinneringen?

Geldsnor!

Afgelopen weekend zijn wij, de familie Snor, naar de Efteling geweest. Inclusief hotelovernachting en twee dagen toegang tot het park.

De kosten? 639€, bestaande uit 405€ voor hotel en park, 85€ voor het hondenpension, en de rest aan eten en drinken ter plaatse. 150€ dus voor 2x lunchen en 2x avondeten. Al met al heel veel geld. Oorspronkelijk zouden we deze week met de caravan op vakantie gaan, maar vanwege de plaatsing van de keuken doen we dit niet.

De vraag is nu: is dit duur? Op het eerste gezicht zou ik zeker concluderen dat we knettergek zijn. Het past nauwelijks bij de fire gedachte. Maar anderzijds: het zijn herinneringen voor het leven, zeker voor de oudste (bijna 6) en mogelijk voor mijn dochter (3).

In dat kader geplaatst is het niet zo duur. Dit vergeten ze niet meer, en wij ook niet. Het is ook een relatief duurzame bezigheid: het is consumptie van een service, er is geen product voor gemaakt (los van het eten).

Een andere vraag is ook: is het eerlijk om een 2daagse activiteit te vergelijken met bijvoorbeeld een week vakantie? Dat had mogelijk net zoveel geld gekost, maar was wellicht goedkoper ervaren omdat de vakantie langer duurt. Maar is dat het juiste criterium? En als dat het juiste criterium is, hoe kijk je dan aan tegen uit eten gaan en concerten?

In ieder geval hebben wij collectief genoten!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Is 639€ duur voor levenslange herinneringen?”

  1. Dat laatste is het belangrijkst!
    De lengte van het uitje doet er niet toe. Het genieten van iets wel. Geld is een middel voor doelen van jezelf. Geen doel op zich.
    Ik vind zo’n uitje, waar jullie zeker van opgeknapt zullen zijn en er weer even tegen kunnen, een verantwoorde uitgave. En daarbij zou je dan alles per persoon uit moeten rekenen en dan denk ik dat de kosten zeer meevallen. Gewoon goed gedaan!

  2. Je zal wel mal zijn om je kinderen dit te onthouden, FIRE worden is leuk, maar dat moet niet ten koste gaan van geluk! En wie zegt dat je heel oud gaat worden? Nu genieten is net zo belangrijk als later wat achter de hand hebben. Carpe diem!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *