Kerstboom staat, de versiering hangt en de kerstverlichting is aan

Geldsnor!

Zo, de Sint is weer pleiten, en ik kon me weer aan een andere taak kwijten. Ik heb namelijk de kerstboom van zolder gehaald en die hebben we met z’n allen opgezet.

Althans, met z’n allen: ik heb in de boompjes in de voortuin de kerstverlichting opgehangen, en aan het tuinhuisje achter. Veel werk, maar wel gezellig. Voor de kosten hoef je het niet te laten: die 5W aan kerstverlichting gaat de hoofdprijs niet kosten.

De kerstboom wordt elk jaar leuker. De kinderen mogen ieder jaar 1 ding uitzoeken om er in te hangen en nu de oudste 7 is, is dat een leuke collectie aan het worden.

Maar er hangen ook sokken aan de nepschouw, en leuke huisjes en verlichting in de keuken. Niet echt Intratuin kerstshow waardig, maar wel gezellig.

Ik heb er zin in, meer dan ooit!

Hoe kijk jij tegen deze tijd van het jaar?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Kerstboom staat, de versiering hangt en de kerstverlichting is aan”

  1. Het is zeker weer een leuke periode en een mooie afsluiting van het jaar. Ik vind het altijd wel wat hebben een kerstboom in deze donkere tijd van het jaar. Ik denk ook dat ik net als elke kerst met een van de kerstdagen weer een lekkere voedzame stamppot maak. Een van mijn favorieten, bijvoorbeeld boerenkool met rundergehakt en rookworst. jammie!!! (ik hou niet zo van dat (vr)eet je maar vol gedoe.)

  2. In mijn kinderjaren was ik dol op kerst alhoewel de vele kerkgangen me al vroeg de keel uithingen. Nachtmis in de kerstnacht, hoogmis en lof op eerste kerstdag, gewone mis, kinderzegen en lof op 2E kerstdag. En na mijn eerste communie ook verplicht biechten in de week voor kerst. De warmte, de kerststal, de drie koningen in de hoek van de kamer, liedjes zingen, de kaarsjes aan en lekker eten deden me toch genieten en verheugen!
    Nu breng ik al jaren de kerstdagen door bij mijn kinderen en kleinkinderen in Australië, vaak aan de rand van het zwembad, picknicken en als het donker is de huizen en tuinen in de ‘kerstbuurt’ bewonderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *