Kleine overwinning: geen Ongezonde Hap Onderweg

Geldsnor!

Gister was zo’n dag dat het in Huize Snor allemaal nét niet uitkwam qua timing. Ons gezin bestaat uit Snor, Lieftallige Echtgenote (LE), Zoon (4) & Oudste Dochter (OD, 1). De Jongste Dochter zit nog in de buik bij LE.

In onze regio was het prachtig weer, vrijwel de hele dag zonnig. Wij houden van het buitenleven en zijn dus na het ontbijt het bos in getrokken, op zoek naar paddestoelen. Ook heel wat paddestoelen gevonden overigens. OD, die bijna 2 is, heeft heel wat gelopen (1,5km), berg op & af. Ja, wij hebben hier échte heuvels (>50m hoogteverschil).

Het was genieten geblazen in het bos, dat zeer zeker. Na de ochtendwandeling zijn we verder gegaan in de tuin: er moesten wat boompjes uit hun plantenbak de volle grond in en meer van dat soort dingen. Uiteindelijk kwamen we er achter dat het al 13 uur was: al lang tijd om iets te eten en OD naar bed te brengen! Uiteindelijk lag ze er om 13:50 in, en om 16 uur werd ze wakker. Dat is geen goed schema…Want het betekent dat ze waarschijnlijk niet zal slapen voor 21 uur. En wij hadden, heel eerlijk gezegd, geen enkele zin om nog aan paar uur de tijd te doden tot het etenstijd was: even klaar met de Duplo, poppen, boekjes lezen etc. TV kijken als afleiding doen we niet. Maar buiten was het mooie weer ook wel grotendeels op. We zijn dus, zoals we vroeger (te) vaak deden, een eindje gaan rijden. Totaal zinloos, geen doel, en gevaarlijk op dit tijdstip.

Het vergroot de kans op Ongezonde Hap Onderweg énorm. Met enige gepaste trots kan ik dan ook zeggen dat we dit niet hebben gedaan en thuis gewoon keurig hebben gegeten. Nouja, keurig…Een afbakpizza. Maar dat is nog altijd vele malen beter dan de Gouden Bogen of Andere Kleffe Hap!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Kleine overwinning: geen Ongezonde Hap Onderweg”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *