Kleingeluk: vogeltjes in de tuin

Geldsnor!

Ik ben niet echt een vogelspotter, maar wel een linkse boomknuffelaar. Onze achtertuin (16 * 20m) hebben we grotendeels aangelegd en bestaat uit een grasveld, trampoline, schaapskooi (tuinhuis), borders met planten, een beukenhaag en 2 bomen.

Ik werk nu veel thuis, net als zovelen, en vandaag is het prachtig weer. Afgelopen weekend hebben we met de kinderen allerlei dingetjes gemaakt voor de vogeltjes: er hangen diverse vogelhuisjes aan de schutting en er is een touw gespannen tussen de 2 bomen. Hier kunnen de vogels veilig (want geen katten) pikken aan de pinda’s.

En wát een drukte in de tuin met vogeltjes! Niet alleen (of eigenlijk nauwelijks) op de pinda’s, maar ook elders in de tuin met dit mooie weer. De score vandaag is koolmeesjes, pimpelmezen, merels, duiven, maar ook een bonte specht, een ekster en een Vlaamse gaai. Het zien van leven maakt mij optimistisch. Het motiveert ook om Project Voortuin vogelvriendelijk te maken. Veel heggen, vaste planten en bomen (boompjes), afwisseling van hoogte & diepte (dus droge en natte plekken) en heel veel bloemen voor de insecten.

Gelukkig hebben de meeste van onze buren ook groene tuinen, wat hier lokaal duidelijk goed is voor de vogelstand. Beter wordt thuiswerken toch niet?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Kleingeluk: vogeltjes in de tuin”

  1. Wij willen ook nog wat vogeldingetjes op ons dakterras deze winter. Vorige week zagen we al een gaai, we hebben ook mezen en roodborstjes gezien. En in de boom naast ins huis een boomkruiper. Leuk om te zien, net als de dikke kruisspinnen die hun web bouwen!

    1. Goed bezig. Boomkruipers hebben we helaas niet. Roodborstjes vaak wel, maar gister toevallig niet.
      Ik vind het belangrijk om “verbonden” te zijn met buiten. We hebben al zoveel invloed op onze omgeving en daarbij veel onherstelbaar aangetast, dat ik wel wil genieten wat er nog van over is. Vogels voeren is natuurlijk niet per se natuur, maar een goede plek maken voor de diverse dieren in de tuin wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *