Klok verzetten, het is weer zover

Geldsnor!

Afgelopen nacht was het weer raak. In veel landen zijn we bezig met een lijstje zinloze acties vanwege het verzetten van de klok.

En ieder jaar weer lees je allerlei blogs over hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Ik heb zelf geen idee. We zetten de ovens goed, en de kinderen worden vanzelf wakker. En dat zal op de klok een uurtje eerder zijn, maar we gaan ook nog niet meteen anders naar bed.

We merken er doorgaans dus weinig van.

Ik ben wel blij dat tegenwoordig vrijwel alles automatisch verzet wordt. Behalve dus de ovens en mechanische tijdklokken…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Klok verzetten, het is weer zover”

  1. Zeker fijn dat veel apparaten zichzelf aanpassen. Met een nog analoge auto is het alleen nog twee keer per jaar traditioneel schrikken bij het instappen.

  2. Je staat er nuchter in 🙂
    Hier hoeft alleen de klok aan de muur aangepast te worden. De rest gaat automatisch. Kinderen in de leeftijd dat ik geen verschil merk qua naar bed gaan noch opstaan. Overigens hebben ze er weinig last van gehad toen ze klein waren. Wij hebben er nooit iets speciaals voor gedaan of gelaten.

  3. Hier ook alleen nog een ovenklok die handmatig verzet wordt. De autoklok laat ik staan, ik rijd zo’n 2000 km per jaar (ja, tweeduizend!) en zit er dus zo weinig in dat ik de moeite niet neem om uit te zoeken hoe ik de tijd moet veranderen. Ik heb totaal geen last van die wisseling van tijden, nu niet en met zomertijd ook niet.

  4. HIer wordt bijna alles vanzelf verzet, behalve de klok van de oven en de interne klok van de hond. Met name die laatste klok laat zich minder goed bijstellen zo´n eerste dag. Maar dat wordt in de loop van de week wel beter.
    Verder ook weinig last.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *