Laatste oogst en drukke week

Geldsnor!

Afgelopen zaterdag heb ik vrijwel de hele dag in de tuin gewerkt. Het was bij ons prachtig zonnig weer. En we hebben de laatste oogst gehad van dit seizoen. Het totaal staat op 20 appels, 6kg sperziebonen, een aantal courgettes, kilo’s aardbeien en frambozen en een aantal grote zonnebloemen voor de vogels.

Een prima moestuinseizoen, al vielen de courgettes tegen door een gebrek aan regen. En de perenboom en 1 appelboom leverden niets op, door de vorst in het voorjaar. Toch jammer.

Deze week zullen jullie weinig van me horen. Ik maak me op voor de drukste werkweek van het jaar, met 80 uur tussen maandagochtend en vrijdagavond. Ach, dat houdt me lekker van de straat!

Ons huis is inmiddels afgekoeld tot 19 graden. Maar we hebben het nog gered zonder verwarming.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Laatste oogst en drukke week”

  1. Andere jaren liep ik elke ochtend met de hond naar onze moestuin om in de kas water te geven en ook de tomaten, courgettes en pompoenen kregen dan een fles vol (we graven plastic flessen op de kop in de grond naast de planten).
    Dit jaar werd onze oude hond ziek en lieten we hem inslapen en kwam er een nieuwe hond die nog niet zoveel aankan (hij komt uit een dierproeflab). Het water geven schoot er dus behoorlijk bij in. En dat is te merken aan de oogst. De opbrengst is duidelijk minder dan andere jaren. We eten er nu wel dagelijks van maar de hele winter gaat niet lukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *