Lezersvragen: leuke inspiratiebron

Geldsnor!

De laatste weken krijg ik steeds vaker lezersvragen, per email. Leuk! Sommigen zijn relatief eenvoudig, bijvoorbeeld over WOZ-waarde en hoe je dit kunt gebruiken om naar de bank te communiceren.

Andere zijn stukken complexer: zoals de vraag wanneer het loont om een lekkend raam (dwz., een raam waarvan de seal lek is, waardoor de grootste isolerende werking verloren is gegaan) te vervangen. Dit naar aanleiding van mijn blogpost over de isolerende werking van glas en wanneer het loont om kozijnen te vervangen.

Een andere leuk, maar zeer complexe vraag houdt verband met mijn blogpost over het warmteverlies van een afzuigkap. Namelijk of de tocht die ontstaat door het aanzuigen van lucht (wat je de facto doet door de andere lucht naar buiten te blazen) snel genoeg opgewarmd kan worden en niet onaangenaam voelt. Dat is een hele lastige, maar ik dénk dat ik ‘m kan beantwoorden. Maar daar heb ik wat meer tijd voor nodig.

Ik vind dit dus waanzinnig leuk: de interactie met de lezers. Ik ben altijd blij met reacties en tot nu toe is het pas 1 keer gebeurd dat ik een reactie niet geplaatst heb (afgezien van spam). Ik pas zonder enige scrupules censuur toe als het moet: in dit geval wilde ik geen geneuzel over bitcoins faciliteren en hoe het ABP daar rijk mee was geworden enzovoorts.

Schroom dus niet om reacties te plaatsen – of te mailen. De mails staan wel in mijn mailbox, maar worden verwijderd nadat ik de vraag beantwoord heb. Helemaal verwijderd – en de adressen niet opgeslagen in een adressenboek. Maar uiteindelijk zijn de lezers met veel meer dan ik als schrijver – en er kunnen dus veel meer ideeën ontstaan vanuit de lezende kant, dan slechts vanuit mij.

Maar het lijkt er op dat ik voorlopig het hoge blogtempo nog wel volhoud, want ik heb aardig wat onderwerpen in concept klaarstaan.

Nu is het tijd om me voor te bereiden op het Sinterklaasfeest (onzin hoor, dit is vrijdag al geschreven). Fijne Pakjesavond!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *