Liguster er uit, beukenhaag er in

Geldsnor!

Gistermiddag stonden Lieftallige Echtgenote en ik samen naar de voortuin te kijken. Zij vindt dat er van alles moet gebeuren. Ik vind het vooral een paradijs voor vogels, planten en insecten. Maar ok, er moet wel weer iets aan gedaan worden. Enkele planten moeten worden gesnoied, maar het vriest nog dat het kraakt ’s nachts.

Terwijl ik dit schrijf vliegt er een Gaai de tuin in. Ze vliegt af en aan naar de pinda’s die we hebben hangen. De gaai is wat mij betreft de mooiste vogel die hier van nature voorkomt. Wát een prachtig beest!

Terug naar het onderwerp. De voortuin. Vorig jaar hebben we de oprit een stukje verbreed, zodat er 2 auto’s naast elkaar kunnen staan, maar belangrijker: zodat we om elkaar heen kunnen rijden en het niet meer uitmaakt wie er als eerste weg moet of niet. Onze oprit is namelijk weliswaar 18 meter lang, maar “slechts” 4 meter breed.

Helaas is er nog wat te optimaliseren en moet er nog een stukje heg uit om het werkbaar te maken. Maar ook de rest van de heg in de voortuin is eigenlijk volstrekt waardeloos. De liguster is volledig kaal en was vorig jaar ook al niet alles, zullen we maar zeggen. Vrij impulsief hebben we besloten dat dit echt niet langer kan. Het ziet er niet uit en doet enorme afbreuk aan ons huis. We hebben dus direct 112 beukenhaag-plantjes gekocht, die later deze week geleverd worden.

Mijn werk voor het aankomende weekend staat dan ook al vast: de liguster er uit halen (en afvoeren) en de beukenhaag planten. Hiermee komt er wat meer harmonie in onze tuin: langs het huis aan de zuidzijde staat al een (enórme) beukenhaag (3m hoog, meer dan 1,5 meter dik). En ook de erfafscheiding met de achterburen bestaat uit (aan onze zijde) een schutting en bij hen een beukenhaag die flink boven de schutting uitkomt. Een ander deel van de tuin wordt ook gescheiden door een beukenhaagje. Die is slechts 60cm hoog (vorig jaar geplant).

Ondertussen is het genieten geblazen in de tuin. De peer & appels lopen al uit, evenals de framboos, kiwi, bramen en de vlinderstruiken en hortensia’s. Het is prachtig in deze tijd van het jaar. Nu nog 10 graden warmer en Geldsnor is helemaal happy!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *