Meevaller die niet meeviel, deel 2

Geldsnor!

Ik schreef al eerder over de meevaller waar we niet blij mee zijn. Maar inmiddels is het “drama” (alles relatief) nog groter geworden. Niet alleen de dakkapel vergunning wordt niet verleend. Maar het blijkt ook dat het verwijderen van de schoorsteen gruwelijk duur is: ruim 8000 EUR (het is onderdeel van de constructie van het dak, dus er zijn veel bouwkundige oplossingen nodig).

We zijn nu nieuwe plannen aan het maken. Daar waar 23.200 EUR begroot stond voor de zolderverbouwing zouden de kosten (los van het weigeren van de vergunning) inmiddels opgelopen zijn tot bijna 30.000 EUR. De nieuwe plannen kan ik vrijwel volledig zelf uitvoeren. Ik denk met 2000-3000 EUR klaar te zijn, zo op het eerste gezicht.

We maken van de nood een deugd: onze zoon zal zich langs de schoorsteen moeten wurmen (die midden op het huis staat) om bij zijn nieuwe slaapkamer te komen. De schoorsteen heeft een oppervlakte van 1.2 vierkante meter, maar we laten ‘m staan. Zijn slaapkamer krijgt nu een oppervlakte van 16m2 in plaats van dat het onze slaapkamer zou worden (van 25m2, door de vrijgevallen ruimte van de schoorsteen en andere indelingsmogelijkheden van de zolder).

Wat blijft? Mijn kantoor op zolder. En een hóóp werk. Maar gelukkig vind ik klussen leuk!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Meevaller die niet meeviel, deel 2”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *