Mijn ouderschapsverlof is geregeld

Binnenkort verwachten wij ons derde kind. Voor het eerst kan ik gebruikmaken van de langere periode van het verlof. Dit betekent dat ik recht heb op 5 dagen betaald verlof (die ik direct na de bevalling neem) en nog 5 weken verlof mag nemen waarbij ik gedeeltelijk doorbetaald wordt.

Deze 5 weken zijn zoals gezegd gedeeltelijk doorbetaald: 70% volgens de overlevering. Wat men vergeet te zeggen in de media en andere uitingen is doorgaans het feit dat er geen sprake is van 70% doorbetaling. Er is sprake van 70% van het maximum dagloon. In mijn geval is dat een behoorlijk verschil, maar dat maakt niet uit.

Het belangrijkste: ik heb de aankomende tijd alle schoolvakanties vrij: de voorjaarsvakantie in februari, de meivakantie en de gehele zomervakantie. Maximaal genieten van de kinderen – en hopen dat we naar buiten mogen.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.