Mijn ouderschapsverlof is geregeld

Geldsnor!

Binnenkort verwachten wij ons derde kind. Voor het eerst kan ik gebruikmaken van de langere periode van het verlof. Dit betekent dat ik recht heb op 5 dagen betaald verlof (die ik direct na de bevalling neem) en nog 5 weken verlof mag nemen waarbij ik gedeeltelijk doorbetaald wordt.

Deze 5 weken zijn zoals gezegd gedeeltelijk doorbetaald: 70% volgens de overlevering. Wat men vergeet te zeggen in de media en andere uitingen is doorgaans het feit dat er geen sprake is van 70% doorbetaling. Er is sprake van 70% van het maximum dagloon. In mijn geval is dat een behoorlijk verschil, maar dat maakt niet uit.

Het belangrijkste: ik heb de aankomende tijd alle schoolvakanties vrij: de voorjaarsvakantie in februari, de meivakantie en de gehele zomervakantie. Maximaal genieten van de kinderen – en hopen dat we naar buiten mogen.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *