Mijn smartwatch is al 4 jaar oud

Geldsnor!

Regelmatig denk ik na over mijn consumentisme. En soms blog ik daar over. Ook wij hebben wel eens nieuwe dingen nodig, en soms tweedehands. Zo hebben we recentelijk een aantal fietsen gekocht en een nieuwe, echt enorme, bank.

Maar met elektronica ben ik terughoudend. Onze televisie (de nieuwste) stamt uit 2017. Mijn telefoon is inmiddels 2,5. Onze laptop hebben we overgenomen van het vorige werk en ook bij mijn huidige werkgever gebruik ik de spullen van mijn voorganger. Niets mis mee, gewoon goed geregeld.

Maar ik sport ook graag en heb een zwak voor Garmin. Het werkt gewoon goed en altijd. Sterker nog: mijn oude handheld Garmin doet het nog steeds en mijn smartwatch is al 4,5 jaar oud! Niet slecht toch?

Hoe gaat het met jouw elektronica?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Mijn smartwatch is al 4 jaar oud”

 1. Jawel, komt ie:
  Garmin horloge 7 jaar
  Tv Samsung 13 jaar
  Media box 4 jaar
  Telefoon bijna 3 jaar

  En alles wil ik nog niet vervangen, dat doe ik pas als ze het niet meer doen.

 2. TV: 2009, de volgende wordt tweedehands, als deze stuk gaat.
  Google Chrome: tweedehands, leeftijd onbekend (Marktplaats 2020)
  Laptop: 2016
  Telefoon: gekregen, leeftijd onbekend (gekregen 2020)
  Mijn zwak:iPad mini: 2020, Apple Pencil na twee jaar dubben: 2023.
  Oude iPad mini weggegeven aan Humanitas in Coronatijd (voor Facetime).
  Dat vind ik ook belangrijk. Wat doe je met het overschot.

 3. Fitbit 7 jaar oud
  Televisie 8 jaar oud
  2e televisie 14 jaar oud
  iPad 1,5 jaar oud (vorige crashte na 3 jaar)
  Telefoon 3 jaar oud
  Mac 9 jaar oud

  Ik koop pas iets nieuws als het oude het niet meer doet of als ik geen updates meer kan draaien.

 4. TV: 11 jaar
  Laptop: 10 jaar
  Ipad: 5 jaar
  Telefoon: 2 jaar
  Garmin Horloge: Minder dan 1 jaar 🙂

  Sprekend over het horloge, heb je de onofficiële aankondiging van de Fenix 7 / Epics 2 Pro gezien? Mooie nieuwe sensor erop die toch wel weer er interessant uitziet 😉 Ik wil je niet op ideeen brengen natuurlijk 😉

 5. Grappig, jullie hebben ook een aantal apparaten of (dure) merken die ik überhaupt niet heb.
  Dat is ook een manier van consuminderen; bepaalde dingen niet aanschaffen en dus niet aan wennen.
  Ik heb geen smartwatch, geen tablet, geen e-reader, geen e-bike, geen droger…
  Is niet als een oordeel bedoeld, maar als observatie;)

  1. Dag Hilde,

   Dat is natuurlijk ook een optie. Mijn optiek is dat een product iets zou kunnen toevoegen anders hoef ik hem niet.
   Een tablet/iPad heb ik nooit echt begrepen, heb ik dus ook niet.
   Een tv met een mediabox is voor mij handig om te kunnen streamen, maar ik heb 15 jaar geleden de liniare tv weggedaan en kijk vooral ( als ik kijk) npo (+) en voor de kids een streamingdienst.
   Zo’n smart hologe, dat gebruik ik voor het hardlopen (als ik in in training ben, en soms een half jaar niet). Een ereader(mooie uitvinding) hier op kan ik boeken zetten die op papier (lastig) verkrijgbaar zijn. E bike, oja die heb ik ook, wel 10 jaar oud, ik fiets veel, doe alles op de fiets. En de telefoon, hiermee heb ik een haat/liefde verhouding, ik zou wel z’n Nokia willen die verder niets kan maar vind de telefoon (lees minicomputer) natuurlijk handig. Oja, ik heb een droger van 17 jaar oud, enkele keren per jaar in gebruik.
   En soms…….trek ik mij terug naar een huisje waar geen stroom is……heerlijk……
   En je hebt gelijk Hilde, wat je niet hebt mis je ook niet, hierin moet je een balans vinden….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *