Mijn ultieme “Moneysaver” gaat kapot

Geldsnor!

Och jongens toch. En meisjes. En alle anderen in het alfabet. Het is verschrikkelijk. Werkelijk. Langzaam maar zeker begint onze grootste moneysaver het te begeven. Het trilt, het rammelt en het piept. Nouja, dat laatste niet letterlijk gelukkig.

Maar echt. Vreselijk! Waar ik het over heb? De tondeuse natuurlijk!
Ooit uit nood geboren, maar inmiddels volledig ingeburgerd. Tijdens de corona-periode waren de kappers natuurlijk gedurende lange tijd dicht. Maar onze haren hielden daar geen rekening mee. Het bleef maar groeien en groeien en groeien.

Er móest iets gebeuren. En Lieftallige Echtgenote ging aan de slag met wat youtube-filmpjes. Onze haren (van mij en Oudste Zoon) zijn sindsdien geknipt door onze eigenste thuiskappert. Vrouwlief! Ik had nog nooit zo’n leuke kapster gehad. En hier kon ik tenminste nog schunnige grapjes tegen maken, zonder té kaal te eindigen of met een hashtag-metootje te komen.

Ideaal! Het apparaatje kostte destijds bijna niets: met 1 knipbeurt van alleen mij was deze al terugverdiend (het apparaat kostte nog geen 24 EUR). En dat was voordat de inflatie en de noodzaak om geld terug te verdienen hun intrede deden! Inmiddels heeft het apparaat zijn geld ruim opgebracht. Met 2 knipbeurten (immers 2 personen) per 8 weken is het na bijna 3 jaar dus een goede zet geweest. Al 13x heeft ze ons geknipt op deze manier. Totale besparing? Van juistum! Een dikke 650 EUR! Hoeveel apparaten kun je bedenken waar je nog meer geld mee kunt besparen?

Maar het goedkope kreng (de tondeuse, voor alle duidelijkheid!) begint het te begeven. Na een flinke knipbeurt hebben de handen zo hard getrilt dat ze niets meer waard zijn. Slapende handen heeft ze dan, en dat duurt best een tijdje. Er zal binnenkort dus een keer een nieuwe komen. Maar pas op zijn vroegst volgend jaar, want dit jaar hoeven we niet meer geknipt te worden. Ik denk zelfs pas vlak voor de carnaval.

Het zal dit keer denk ik een iets duurdere worden. Het apparaat moet langer dan 3 jaar mee kunnen gaan en meer dan 13(x2) knipbeurten fatsoenlijk overleven. Ik hoef geen modieuze trimmers of andere baardrotzooi. Sorry mede-kerels, maar laten we zeggen dat ik “iets vind” van baarden en snorren.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

15 gedachten over “Mijn ultieme “Moneysaver” gaat kapot”

  1. Ha geldsnor,
   Wij kochten onze tondeuse bij de kapper. Zij vond het geen probleem om er voor ons 1 te bestellen. Wij zeiden: zet er maar 10 procent extra op maar dat deed ze niet. Rond de 80 euro kostte dat jaren geleden. Plus later een extra opzetstuk want ik liet het apparaat een keer vallen en toen brak er een tand en dat is niet fijn voor de te knippen mensen. Dus die er meteen bij bestellen. Duur ja, maar professionele en degelijke spullen die je er ook zo weer uit hebt. Misschien is dat bij jullie ook mogelijk en anders via internet?? Onze tondeuse is van Moser, chromini pro. Groet Ien

   1. Hoi Ien,
    Dank je. Ik kan het wel eens aan een kapper vragen. Een “eigen” kapper hebben we niet: vrouwlief gaat 1x per jaar naar een kapper toe, en wij dus al jaren niet meer:-).
    Ik zal in ieder geval eens kijken naar die Moser!

  1. Doet me denken aan een liedje van Guus Meeuwis. “Ik heb tranen gelachen”.

   Aan dat kapsel refereer ik meestal als “de vuilniszak”. Daar ben ik bij lange na niet genoeg hipster voor. Past ook niet zo goed bij mijn mega-inhammen (ik heb het logo van een restaurant als kapsel aan de voorkant).

   1. Hier al 15 jaar noodgedwongen met kort haar en dus een tondeuse. Ter compensatie laat ik natuurlijk een baardje staan. Meestal heb ik dus een combi van een tondeuse en een trimmer. Het valt me enorm tegen hoe lang deze apparaten meegaan. Ik heb diverse modellen van babylis en Philips gehad, maar gemiddeld moet ik elke 2 haar en nieuwe kopen.

 1. Haha moneysaver;)
  Hier precies hetzelfde. In coronatijd werd ik de thuiskapster. Voor maar liefst 4 mannen. Inmiddels zelfs 5. Wij hadden een heel oude tondeuse. Volgens mijn man was tie allang overleden, maar ik vond dat tie het nog deed. Halverwege een knipbeurt stopte hij er definitief mee. Halsoverkop een nieuwe besteld. Het moest de allerbeste wezen volgens mijn man. Dus nu hebben we er één van Philips. En eerlijk is eerlijk, deze is veeeeel fijner. En nee, ik word hier niet voor gesponsord. Sinds die tijd willen mijn mannen niet meer naar de kapper, mama moet het doen. Eén van de beste besparingen!

 2. Doe eens een drupje naaimachineolie op de tandjes en schroef hem eens open? Misschien helpt een schoonmaakbeurtje al genoeg. Ik doe echt al tientallen jaren met onze tondeuse . Babyliss Groet Tiny

 3. Mooi verdiend, Snor. Ik ben fan van deze winkel, die deze webshop heeft.
  https://www.haarimport.nl/search?type=product%2Carticle%2Cpage&options%5Bprefix%5D=last&q=tondeuse

  Zelf ga ik al jaren naar de Headsacademy in Delft. Zit aan de gracht, dus vertel ik iedereen dat ik een kapper heb die aan de gracht zit. Dat klinkt sjiek. Bovendien vinden mensen dat mijn haar zo goed geknipt is.

  Helaas worden vrouwen niet meer geknipt in Delft, dus vertel ik niet dat ik nu naar de Kappersschool in Rotterdam ga. Minder leuk. Riolering stuk en toch dichtbij Hofplein, maar Delft is vele malen gezelliger. Ook nog eens 2 euro duurder.

 4. Hier zijn we in coronatijd ook begonnen met het haar van de 3 dochters te knippen. Paar youtubefilmpjes bekeken en enkele knipbeurten later ben ik er best goed in geworden. Vrouwlief knipt ook zelf de puntjes en jaarlijks bij een “echte” voor kortere snit. Zelf ga ik ook nog liever naar de kapper, er is geen kopstuk lang genoeg op de tondeuse die m’n haar kan knippen. En vrouwlief durft het niet aan. Maar goed, toch 45eur per beurt uitgespaard met de kids!

 5. Tondeuse-tip: regelmatig even de kop eraf halen en inspuiten/smeren met machine-olie. De metalen plaatjes gaan anders snel slijten en dan is het gedaan met het apparaat. Die plaatjes kun je los bestellen ter vervanging maar dat kost vaak net zo veel als het hele apparaat…

 6. Superbesparing!
  En onze kids mogen een filmpje op de tablet kijken en dat heb ik bij een gewone kapper nog niet meegemaakt 😉

  Járen terug heb ik een Moser tondeuse gekocht. Volgend mijn eigen kapper de beste. En hij doet het inderdaad als een zonnetje. Na een paar knipbeurten drupje olie erin (zat erbij). Dus ik zou zeker investeren in een goede; daarmee gaat het knippen netter en sneller.

  Een goede kappersschaar van een kappersgroothandel is ook echt een aanwinst. Net als een uitdunschaar.

  En voor kinderen ben ik fan van het kinderknipboek. (maar met de tips kun je uiteraard ook dames en heren knippen) https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=kinderknipboek Met duidelijke plaatjes, dus geen filmpje, dat je steeds terug moet spoelen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *