Mobiel abonnement: dat kan minder!

Geldsnor!

Naar aanleiding van een artikel van de Geldnerd over zijn mobiele telefoongebruik heb ik besloten om mijn gebruik eens te analyseren. Het gaat mij vooral om het gebruik van data. Bellen is onbeperkt, evenals sms-en en dat is wel een vereiste: ik bel namelijk nogal veel voor mijn werk en dat is zéker niet minder geworden in de coronacrisis. Denk in honderden minuten. Per week.

Maar data. Dat is wel een dingetje! Ik heb er nooit op gelet, tot nu toe. Ik heb een databundel van 7gb en ik dacht die redelijk te gebruiken: onderweg heb ik eigenlijk altijd een boekje aan via Storytel, en anders spotify (gratis, uiteraard). Radio luisteren doe ik nooit, behalve naar Sky in de kerstperiode.

Nu blijkt dat ik, sinds ik dit abonnement heb, ik nog nooit 7gb gebruikt heb in 1 maand. Het blijkt zelfs, dat in de pre-corona periode het gemiddelde per maand slechts 2722mb was! In de corona-crisis is dit flink gedaald naar slechts 1877mb, waarbij het gemiddelde aardig is opgetrokken door 3 weken vakantie in juni.

De conclusie gaat dan ook zijn dat ik, zodra het kan, mijn abonnement naar beneden toe aan ga passen. Sowieso wordt het wederom een sim-only abonnement (mijn telefoon is nog prima, en ik koop deze sowieso liever zelf). Volgens bellen.com bespaar ik daarmee vlot 6,5 EUR per maand. En da’s toch 78 EUR per jaar. Niet gek, voor iets wat ik dus ook niet mis!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *