Moederdag

Geldsnor!

Geldsnor houdt niet van commerciële ellende zoals Moederdag. Wat een onzinnig geneuzel. Ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen in dit huishouden en aandacht aan Lieftallige Echtgenote te schenken. Maar ik moet ook toegeven dat ik het gevoel van romantiek heb van een schildpad.

En dus die ik obligatoir mee. Mede omdat er geen echt andere romantische mogelijkheden zijn op het moment: lekker uit eten zit er niet in.

Maar het wordt een lekker ontbijt. Verse croissants, jus en aardbeientaartjes. S avonds, mits de planning het toelaat eten we asperges. De kinderen hebben geknutseld, en ik heb ook een kleinigheid gekocht.

We doen dus volop mee aan dit circus. Maar als het haar blij maakt, dan die ik mee. Het is tenslotte een klein offer…

Wat doe jij met Moederdag?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Moederdag”

  1. Ach, soms is iets ook te gewoon geworden, en dan is het misschien goed om even al je geluk samen te vieren. Toch? Dus ik vind dit soort dagen een mooie gelegenheid om even stil te staan bij alle goede dingen die je hebt of hebt gehad.

  2. Mijn lieve man heeft altijd moeite om iets te bedenken. Een verjaardag kost al zweten. Met moederdag zegt hij altijd: je bent mijn moeder niet?
    Ik heb niks met commerciële ,zogenaamde feesten. Mijn kinderen kwamen ook met knutsels en wat later een ontbijt op bed. Toen ze doorhadden dat er volgens de commercie cadeaus gekocht moesten worden, greep ik in. Pluk maar pinksterbloemen, zei ik, daar word ik gelukkig van. Mijn 47 jarige dochter doet dat nog steeds en kan ze niet komen dan stuurt ze er een foto van.
    Ik heb lieve kinderen die ook gewoon zeggen dat ze van mij houden. Dat vind ik veel waardervoller dan een verplicht cadeau.

  3. Ik heb geen moeder meer, ze is al weer 9 jaar geleden overleden. Ik deed nooit veel aan moederdag en toch is het een beetje pijnlijk als ik advertenties lees waarin je verleid wordt je moeder te verrassen met iets wat je broodnodig zou moeten aanschaffen.
    Ik heb wel dochters die moeder zijn. Daar ga ik waarschijnlijk even langs. Even kijken wat de beide 4-jarige kleinkinderen geknutseld hebben. Mijn dochters geef ik een boeketje bloemen uit mijn tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *