Netto 50kwh verbruikt in april

Geldsnor!

April was niet echt een beste maand voor de zonnepanelen. Slechts 1100kwh geproduceerd. Het was ook nog eens een maand met veel neerslag en relatief koel.

Al met al, mede dankzij de vakantie, hebben we echter slechts 50kwh elektriciteit verbruikt. Inclusief het laden van de auto’s. Niet slecht! Ingeschat was ruim 750kwh door Easyenergy.

Aankomende maand staat er 600 in de verwachting, maar het is nu al zeker dat we netto terug zullen leveren. Vakantie, een aantal zakenreizen en nog een lang weekend weg, afgemaakt met een aantal zeer productieve dagen aan het begin van de maand.

Qua gas hebben we ook minder verbruikt dan ingeschat: 17m3. Dat is ook wel een beetje de bodem, want we gebruiken alleen gas voor het warme water. Minder wordt het nauwelijks. Wel een beetje: er is minder warmteverlies in de lange leidingen doordat het huis warmer is. Desondanks is het target van 11m3 die de leverancier inschat wel erg optimistisch.

Binnenkort volgt de halfjaar update van mijn dynamische contract. Wat heeft het opgeleverd? Of misschien gekost?…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *