Niet meer werkloos

Geldsnor!

Het kan snel gaan. Nog niet zo lang geleden schreef ik: en toen was ik werkloos. Een wereld aan acties lag open. Zo ook de ondoorgrondelijke wereld van het UWV.
Nog nooit ben ik werkloos geweest in mijn leven, en met het UWV heb ik alleen van doen gehad in een faillissement van een werkgever. Maar nu moest ik een uitkering aanvragen. Dat wilde ik niet per se, maar het is wel verstandig. Ik heb er recht op, maar hoop van het recht geen gebruik te hoeven maken.

Tsjonge, wat een ondoorgrondelijkheid! In de eerste plaats werd berekend door de site van het UWV wat mijn uitkering zou zijn. Dit gebaseerd op inkomen en parttime percentage. Ik werkte immers parttime. Er kwam een melding met de waarschuwing dat ik wellicht minder uitkering zou ontvangen dan het sociale minimum. Na enkele vragen over het inkomen van mijn partner bleek dat niet het geval ;-).
Maar iets later kreeg ik een brief: mijn uitkering is gebaseerd op het dagloon. Dus het maandloon wordt omgerekend naar een dagloon. Prima, dit was 320 EUR per dag (volgens het UWV). Maar omdat ik in het verleden meer verdiende, werd dit dagloon verhoogd tot 390 EUR per dag. Om vervolgens af te sluiten dat dit boven het maximumdagloon ligt (rond de 250 EUR). Ergo: dan hoef je het ook niet te verhogen, want het eerste lag al bóven het maximumdagloon…

Anyway: ik heb gister een aanbieding gekregen van een nieuwe werkgever. We zijn nu aan het kijken wanneer ik kan beginnen en wat ik allemaal moet regelen.
Want het heeft natuurlijk een grote impact op het gezin: niet langer werk ik primair vanuit huis, maar zal ik ook veel op (een) kantoor zijn. Dat heb ik gemist, maar betekent wel het een en ander voor BuitenSchoolse Opvang (BSO) en toeslagen. Het belangrijkse is: hebben ze plek voor de kinderen. Dan kan ik daarop mijn werkmomenten (op kantoor) afstemmen.

Het zal in ieder geval fors aanpassen worden voor ons allemaal. Niet langer hele dagen vanuit huis werken, maar gewoon meedraaien in de maatschappij. Lekker!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Niet meer werkloos”

 1. Dit is inderdaad heel snel gegaan!
  Hopelijk lukt het om voor de kinderen een plekje te krijgen op de opvang!
  Heel veel plezier en succes gewenst in je nieuwe baan.
  En mocht het niet zo goed uitpakken, je hebt waarschijnlijk snel weer wat anders, leert deze ervaring je.

  1. Dank je Aaf! Ik denk dat het wel goed gaat uitpakken, het is een mooi bedrijf en ik ken mijn nieuwe manager al een tijdje:-). Dat maakte ook dat het snel ging!

 2. Gefeliciteerd! Ja, het UWV… Ook zo’n beschikkingen machine met ondoorgrondelijke brieven en berekeningen. Mijn man was een tijdje half werkloos (Van 40 uur naar 20 uur). Onbegrijpelijke berekeningen etc. Gelukkig had ik nog een baan waarvan we konden rondkomen, zodat we het maar zagen als mooie extra. Als je er volledig van afhankelijk bent geeft dat behoorlijk wat stress denk ik.

 3. Heerlijk toch dat je nog zo goed in de markt ligt.
  Ja het UWV is een weinig prettige organisatie als je daarmee te maken krijgt. Gelukkig hebben veel mensen alleen maar te maken met het WW gedeelte. Wat een echte ramp is is het deel wat over de arbeidsongeschiktheidsmaterie gaat daar heb je vaak om je recht te krijgen een jurist en/of advocaat bij nodig.

 4. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Mooi dat je al wat anders hebt, dan heb je geen last meer van die UWV-molen.

  Tijdens corona was dat één van de belangrijkste dingen, die ik heb geleerd: ik kon best goed op mezelf zijn, maar miste collega’s om me heen. Niet digitaal, maar fysiek. Op het werk heb je toch ander contact dan via een beeldscherm thuis. Blij dat ik altijd door heb kunnen werken op kantoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *