Nieuw aandeel in mijn portefeuille

Geldsnor!

De laatste maanden blog ik vooral over van alles over de energiemarkt enzo. Maar ik ga natuurlijk wel degelijk door met het opbouwen van eigen vermogen. Dit stond (en staat) op een wat lager pitje ivm. de investeringen in mijn eigen bedrijf. Maar recentelijk heb ik toch een nieuwe positie ingenomen.

Eerst de disclaimer: ik heb géén belang bij dit bedrijf (anders dan het gemelde belang, namelijk mijn positie) en dit is geen advies om hetzelfde te doen. Of iets anders te doen. Het is geen advies. Punt.

Maar, ik ben ingestapt in Ebusco. Een Nederlandse bouwer van elektrische bussen, al worden de meeste gemaakt in China en zijn ze vooral importeur en afbouwer. Geen probleem, het biedt juist wel kansen: op de langere termijn zullen ze hier wel bussen gaan bouwen (van begin tot eind).

En ook al is de wereld hartstikke gek en is diesel goedkoper (per km) dan elektriciteit: elektrische bussen zijn de toekomst. De voordelen van (minder) geluid en stank zijn groot, en ook het verbruik zal op de langere termijn wederom goedkoper zijn.

Tevens ondersteun ik graag de lokale (maak)industrie. Ik hou van maakindustrie. Er wordt iets toegevoegd, door mensen met handen. Geen geld rondgepompt door kerels met een stropdas en gestyleerd baardje. Er zijn “skills” voor nodig en in tegenstelling tot de conventionele gedachte laat handwerk zich moeilijker robotiseren dan bijvoorbeeld de handel in commodities, vastgoed, aandelen, currency en obligaties. De waardering van Ebusco is stevig, maar toch flink gedaald. Leek me een opportuun moment om in te stappen.

Verder is het een diversificatie van mijn huidige portfolio (BAM, Heineken, ING, Ahold, Shell, Unilever en CleanEnergy tracker, Corekees en Lendahand). Overigens heb ik ook mijn positie in BAM vergroot.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Nieuw aandeel in mijn portefeuille”

  1. Is zo’n uitgebreid portfolio (met van die maatschappelijk ontzettend verantwoorde firma’s als Shell en Ahold) ook niet een beetje iets van kerels met een stropdas en gestyleerd baardje?

    Of van iemand met een gestileerde snor? 😉

  2. Bam een bedrijf dat wel heel erg slecht omgaat met hun personeel. Werknemers verrichten bij ons in de buurt werkzaamheden. Ze beginnen ’s morgens om 7.30 uur en werken hard en ook maken ze lange dagen. Al een aantal keren is het ons opgevallen dat ze om 17.30 nog bezig zijn en zelf is het voorgekomen dat ze na 18.00 uur nog bezig waren. Nergens maar dan ook nergens is een dixie te bekennen en ook nergens een schaftkeet. Jongens staan bij regen te schuilen onder een carport. Echt afschuwelijk. Heb contact met het bedrijf opgenomen maar er is nog steeds niets geregeld. Echt een bedrijf dat over de rug van de arbeiders winst maakt. Bah

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *