Nieuwe besparingen in 2021: einde friettent & goedkopere Ziggo

Geldsnor!

Onlangs hebben we met z’n tweeën (Lieftallige Echtgenote en ik) een beetje zitten rekenen. Het viel met op dat we inmiddels op ongeveer 14 EUR per keer zitten dat we naar de friettent gaan voor ons gezin van 4. Enkele jaren geleden (geen kinderen, en natuurlijk is de snackbar niet goedkoper geworden) was dit 8 of 9 EUR. We begonnen een overleg of we wellicht een AirFryer zouden kopen. Uiteindelijk hebben we dit afgeschoten, want het biedt nauwelijks enig voordeel ten opzichte van de ovenfriet en het is zeker meer schoonmaakwerk & sterkere geur.

Ovenfriet wordt het dus, maar ook ovensnacks. Het is nog even kijken welke ovenfriet het beste is (de snacks zijn we al uit). Vandaag waren we 4,50 EUR kwijt voor 4 personen. Da’s een besparing van een kleine 10 EUR per keer, en gemiddeld zitten we op 1x per week. Da’s dus 500 EUR per jaar. Lekker bezig!

Maar ik heb ook even gebeld naar Ziggo. We zijn al jaren vaste klant, maar de kosten liepen alleen maar verder op. Inmiddels was het 53 EUR per maand. Totaal achterlijk voor iets wat we nauwelijks gebruiken. We hebben voor 9 maanden 10 EUR korting per maand gekregen. Katsjing!

Dit jaar zouden we dus een kleine 600 EUR extra overhouden.

Maar: er is méér! Mijn Lieftallige Echtgenote is met zwangerschapsverlof. Toppie: er hoeft dus niet meer getankt te worden tot de zomer.

Helaas wordt dit ook allemaal teniet gedaan, hoewel voor de best denkbare reden. Over enkele weken verwachten we ons 3e kind en zullen bepaalde kosten dus flink omhoog schieten. Maar dat zou het ook doen zonder bovenstaande feiten. Dus netto zijn we toch beter af!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *