Nieuwe bril voor maar liefst 0 EUR

Geldsnor!

Vandaag gaat het gebeuren. Dat wat iedere 2 jaar plaatsvindt: het in ontvangst nemen van een nieuwe bril. Want Geldsnor heeft een reuzedeal bij een opticien: iedere maand betaal ik 3 EUR en daarvoor krijg ik eens in de 2 jaar een nieuwe bril.

Wel met wat beperkingen: enkelvoudige glazen (dus niet multifocaal), ontspiegeld en krasvast, maar in een standaardmontuur. Het spreekt voor zich dat 3 EUR per maand (ofwel 72 EUR in totaal) een bedrag is wat niet noemenswaardig is. Niet voor iemand zoals ik, die de uitgang van zijn eigen huis uitsluitend op de tast zou kunnen vinden als de bril weg is.

Om die reden is mijn bril ook zelden beschadigd. Ik zeg zelden, maar het is nooit. Al meer dan 30 jaar ben ik brildragend en nog nooit heb ik 1 kras of andere beschadiging gehad. Wel balen voor de opticien: die wil altijd extra verzekeringen en dergelijke verkopen. Lieverds, die hoef ik niet. Alleen als je de bril niet altijd op hebt, loop je echte risico’s. Mijn bril valt niet. Mijn bril blijft nergens liggen. Die doe ik niet af in de auto, er gebeurt niets geks mee.

Dus nee, ik hoef geen brilverzekering. Normaliter had mijn bril overigens iets over de 300 EUR gekost. Een goede deal dus. Dit pakket verkopen ze ook niet meer. Er zit namelijk geen einddatum in, en geen inflatie-indexatie. Het is al 20 jaar (!) lang 3 EUR per maand.

En weet je nog dat ik schreef over de uitgebreide zorgverzekering voor dit jaar? Die heeft zelfs de 72 EUR terugbetaald!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Nieuwe bril voor maar liefst 0 EUR”

  1. Mijn glazen zouden zonder deze deal dik in de 100 eur per stuk kosten, enkelvoudig. Heb -5.5 en een flinke cilindrische afwijking aan beide ogen.

   Duur montuur heb ik sowieso niet nodig. Heb ik 1x gehad, voor een zonnebril. Heb ik nu nog!

 1. Mijn glazen 350 per stuk. Heb ook wel iets aparts eraan wat uit het buitenland moet komen. En de meeste opties konden het mij niet leveren, heb na lang zoeken eentje gevonden.

 2. Van zo’n prijs kan ik alleen maar dromen. Meer dan vijftig jaar ben ik brildragend en inmiddels al veel jaren aan de multi-focale glazen. Ook ik heb te maken met een cylindrische afwijking aan beide ogen. Ik ben inmiddels heel blij met een montuur van titanium. De eerste heeft het bijna twintig jaar uitgehouden, de tweede is pas een jaar oud dus ik ben benieuwd. Ik hou van een licht gewicht bril en dus zijn mijn glazen niet goedkoop. Daarnaast ben ik blij als ik er twee jaar mee doe, die cylinders wijken elke keer weer af en dat zorgt voor hoofdpijn.

 3. Mijn huidige montuur kostte slechts 45 euro, dat vind ik erg goedkoop.
  Evenwel…het linkerglas kostte 375 en het rechterglas. 450 euro!
  Een dure grap maar zo fijn dat ik goed kan zien, hele dunne, ontspiegelde glazen heb en nooit krassen. Gelukkig hoef ik daar niet op te bezuinigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *