Nieuwe schoenen

Geldsnor!

Ik loop nogal veel. Althans, dat vind ik zelf. Een kleine 50-70km hardlopen per week, en meerdere keren per dag de honden uitlaten. Dit in combinatie met het hebben van 3 kinderen, en je begrijpt dat goed schoeisel voor mij belangrijk is.

Zo ben ik in het bezit van meerdere paren “nette schoenen”. Van die types van leer, en die je moet poetsen enzo. Tevens ben ik in het bezit van een aantal paren goede bergschoenen, een paar sportklimschoentjes, een paar sneakers en nog enkele paren “gewone” schoenen. En uiteraard 2 paar klusschoenen (afgeschreven sportschoenen) en 2 paar hardloopschoenen.

En toch was het al járen geleden dat ik nieuwe schoenen gekocht had. Het was dus weer nodig – zeker omdat ik een blessure ontwikkeld heb! Ik heb op mijn linkervoet een niet goed genezende blaar, waardoor het hardlopen al een paar weken niet echt gelukt is. Fietsen gaat wel aardig, omdat er geen belasting op mijn voeten komt bij het fietsen, althans niet te vergelijken met hardlopen.

Afgelopen zondag ben ik het dorp in gegaan en heb ik bij de lokale schoenenwinkel (met 20% korting) nieuwe schoenen gekocht. De “schade”? 112 EUR. Maar hopelijk kan ik nu weer een tijdje vooruit en zo snel mogelijk weer aan het hardlopen!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Nieuwe schoenen”

 1. Wat goed dat je bij de plaatselijke schoenwinkelier ben geweest!!Of je moet helemaal niet kunnen slagen natuurlijk.
  We hebben zelf schoenwinkels gehad(ben nu 78) maar langzaam kabbelde de omzet af mede door de
  internetwinkels.
  Bij jou kwamen ze schoenen meten en passen,je werd na een halfuurtje vriendelijk bedankt met de opmerking:
  eerst even kijken of ze ergens goedkoper zijn,maat/merk werd genoteerd in de telefoon.
  De verkoopster zei vriendelijk gedag en dat was het dan weer,gelukkig niet bij iedereen hoor!
  Vooral voor kinderschoenen erg belangrijk:Goede pasvorm en kwaliteit.Als ik mijn kleinkinderen uit school
  haal huilt mijn hart vaak wat voor flodders ze dragen.Hoe zou het komen dat de winkels verdwijnen?????
  Als ik je stukjes lees ben je een zeer betrokken vader,fijn voor je kinderen dat heeft nl.meestal betrekking
  op alles.

  1. Ik doe mijn best. Schoenen kopen we altijd in een winkel. Ik ben er zelf redelijk van overtuigd (net als blijkt uit vele duizenden wetenschappelijke studies) dat schoenen blessures niet kunnen voorkomen, maar wel degelijk kunnen veroorzaken. En ik vind het ook een prettige winkel. Wij kopen daar zeer trouw al onze schoenen, behalve mijn sportschoenen (want die verkopen ze niet). Ik koop zelf natuurlijk niet vaak schoenen, maar de kinderen groeien als kool en hebben regelmatig nieuwe nodig. Niet alleen vanwege de groei, maar ook vanwege het spelen & rauzen. Of is het rausen? Anyway, de schoenen gaan er kapot van 🙂

  1. Ik word er ook letterlijk kriebelig van, barst van de nergie die geen uiting krijgt, of toch onvoldoende. Gister 30km gefietst (op de fietstrainer) als alternatief, maar dat is het toch nét niet.

 2. Voetentraining adviseert minimalistische schoenen, ook wel genoemd barefoot shoes. Sportwinkels verkopen ze ook maar niet allemaal. Deze schoenen geven het lopen op blote voeten effect. Je spieren ontwikkelen. Bever sport verkoopt ze ook. Maar ook een winkel in Arnhem. Dat is een eind weg. Nee, schoenen kopen vanaf internet is geen goede optie. Rot voeten heb ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *