Non-functionele vrouwenkleding

Geldsnor!

Laten we 1 ding voorop stellen, voordat je verder leest: mijn vrouw, aka Lieftallige Echtgenote, is fantastisch. Bloedmooi, lief, slim en soms zelfs grappig. Ze voldoet ook niet aan de meeste clichés; het is niet zo dat ze een gat in haar hand heeft of geld uitgeeft als water. Het is geen luxe-poppetje, maar een hardwerkende zelfstandige vrouw.

Maar ze heeft wel een tic. Een tic die alle vrouwen hebben die ik ken, en die ze allemaal zelf in stand houden. Namelijk het kopen van non-functionele kleding (van haar eigen geld, gelukkig). We kennen natuurlijk allemaal de kleding met gaten overal, en soms zelfs gaten met kleding er omheen.

Daar doen wij niet aan, ook al heb ik wel zgn. “klusbroeken” die vaak met jaloerse blikken gevolgd worden door de GenZ-gastjes die in de bouwmarkt werken. Je ziet ze denken: waar koopt die gozer die broeken met die gaten, die verfvlekken! En dat stucwerk er in! Fantastisch, wat een artistieke vrijheid!

Maar Lieftallige Echtgenote had laatst iets anders. En ik snap er helemaal niets van. Ik lag op de grond van het lachen, ik kwam niet meer bij. Niet zozeer van het kledingstuk op zichzelf. Maar de uitleg eromheen.

Ze had een jas gekocht. Een korte jas, omdat die makkelijker uit te trekken is in de auto. Want ze heeft nu een lange jas, maar dat is toch wel onhandig. Huh? Maar lieverd, dan doe je de jas toch uit voordat je in de auto stapt? Aan het eind van de straat is de auto warm!
Maar nee, dat was geen valide argument. Wat ik er van vond. Nou, het staat best aardig. Past goed bij de Foute Party, of leuk voor carnaval. Hmmz. Ze ging nog wel een vriendin vragen voor een second opinion.
Prima schat…
Een dag later. Ze heeft ‘m weer aan. Loopt rond. Ja, het zit wel lekker. Maar ik zeg: wat heb je nu aan een dikke jas, die kort is? Serieus: een dikke jas, daar kan ik me wat bij voorstellen (al loop ik vrijwel altijd zonder jas). Maar als de jas zó kort is dat de koude er zo onderdoor komt, dan kan de jas net zo goed dun zijn. Of afwezig. Het moet natuurlijk wel een beetje aansluiten, althans om functioneel te zijn.

Na de Second Opinion heeft ze besloten de jas toch terug te brengen. Ook al was deze afgeprijsd van 139 EUR naar 49 EUR. Ik heb er in ieder geval veel plezier van gehad, al was het maar kort…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

9 gedachten over “Non-functionele vrouwenkleding”

 1. Dat is nog niets vergeleken met het hansopje aka jumpsuit. Wat mankeert je om te denken dat dat een praktische outfit is met naar de wc gaan.

 2. De jumpsuit. Nepleer. Leggings als broek. Hakken. Alles van plastic. Een xl met s mouwen. Geen ruimte voor borsten. De achterkant van een shirt korter dan de voorkant. Broeken die tot boven je navel afknellen. Panty. Bh met beugel. Met kant. Ondergoed dat in de bilnaad kruipt of hoort. 7/8 lengte. Eigenlijk.. tenzij je als hippie of unisex wilt rondlopen.. is 98% van de dameskleding onpraktisch. Leuk shirtje. Zomers. 100% plastic en half doorzichtig. Maar daar moet een hemdje, shirtje of jurkje onder. Met een panty, afslankknelbroek en hakken.

  Ik hoor nog van die diëtende tieners van een scooter afstappen. Ik heb het zo koud. Op gympen zonder sokken met blote eenkels en 9 gaten op de voorbenen, de jas open en een plastic niemendalletje. Geen handschoenen. Geen helm (want 3 uur aan het plamuren en haardwangbuizen geweest). Het was 4 graden. En ze hadden ontbeten met 3 lepels kwark. Geen brandstof in het lijf. Geen warme draad om het lijf.
  Gek hè, gansje. Maar ja hun moeders weten ook niet hoe je je nou warm kleed. En die heeft de gordel niet om want dan doet de bh pijn..

 3. Het is inderdaad triest gesteld met de functionaliteit van dameskleding en -schoeisel 😉
  Wat te denken van een badpak dat bij toiletgang helemaal uit moet en dan in natte toestand gewoon niet goed weer aan wil. Kokerrokken waar je je niet in kunt bewegen, laat staan fietsen, want gewoon te nauw. En inderdaad beugels in BH’s! En schoenen met hoge hakken! En decolletés ook in de winter wanneer het ijskoud is! Misschien is het bekrompen, maar ik vind over het algemeen een lage uitsnijding van de halsopening in winterkleding zeer ongepast. Halfblote tieten op een presenteerblaadje: kijk eens wat ik heb (laten doen).

  1. Badpak aanhouden “indien de toiletgang een plasje betreft” en het kruis naar de zijkant trekken met de handen en gewoon erlangs plassen. Klaar!

   1. Je kunt er toch dwars doorheen plassen? Geen toiletten nodig bij het zwemmen, tenzij je iets anders moet doen.

 4. Kleding is ook behalve functioneel om je mooi, vrolijk, sexy etc te voelen. Het lijkt mij wel erg saai als alles alleen maar functioneel moet zijn.

 5. ??? geweldig!

  Nooit problemen gehad met het vinden van functionele en toch mooie kleren. Kost wel tijd en geduld maar ik vind altijd precies wat ik graag draag en nodig heb.
  Niet willen voldoen aan de verwachtingen/eisen van de maatschappij/mode-goeroes en gaan voor kwaliteit. Ik koop grotendeels tweedehands kleding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *