Nostalgische gevoelens: nineties week bij Q-Music

Geldsnor!

Deze week is de nineties top 500 op de radio. Zelf ben ik geboren in de jaren 80 en heb ik de nineties volledig bewust meegemaakt. De nummers ken ik allemaal. De Happy hardcore periode was voor mij op de basisschool, en de herinneringen dus aan die periode. Alles was Pais en vree.

Later in de nineties was ik een behoorlijke puber. Ik luisterde veel muziek: Nirvana, al was Kurt allang dood. Metallica, guns n roses, Alanis Morissette, Skunk Anansie, de Peppers, Pearle Jam. Ik liep meerdere krantenwijken, maar gaf alles uit. Poolen, Macje, jointje, sigaretten, mountainbike, vakantie, vuurwerk, PlayStation, mijn eigen eerste Mac.

Geen idee wat ik wilde met school. Verveelde me rot, legde een flinke basis voor een vernaggelde toekomst en slechte school. Pas jaren later heb ik dit op educatief vlak weer ingelopen.

Maar het was toch een intens gelukkige tijd, hoe gek t ook klinkt.

Mariokarten met vrienden. Zelda spelen. Spijbelen van school, voor het eerst zelf op vakantie en de wereld ontdekken. Fouten maken en van leren. Precies dat wat kinderen nu even niet kunnen…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Nostalgische gevoelens: nineties week bij Q-Music”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *