OERRR- Natuurmonumenten

Geldsnor!

Ondanks ons ruime zes-cijferige jaarinkomen zouden mijn vrienden en collega’s mij toch omschrijven als een linkse boomknuffelaar. Een geuzentitel waar ik trots op ben. We rijden gedeeltelijk elektrisch: ik volledig, mijn vrouw in een plug-in hybride die zoveel mogelijk gestekkert wordt. Thuis hebben we uiteraard onze eigen lader (we hebben ook een eigen oprit, dus makkelijk te realiseren).

Ook hebben we een installatie met zonnepanelen die jaarlijks meer dan 10.000kwh elektriciteit opwekken. Tevens uitstekend tegen de inflatie, immers mijn energiekosten stijgen niet. Ons huis is volledig geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming (zodat we op lage temperatuur kunnen stoken) en lange gordijnen tot aan de grond.

In een andere post heb ik al geschreven dat we dit najaar de voortuin aan gaan pakken. We zijn van plan om zoveel mogelijk regenwater op ons eigen terrein op te vangen, bomen te planten waar ook de vogeltjes iets aan hebben, stukken dood hout voor de insecten en bessenstruikjes, bloemen en grote heesters.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken: deze waarden willen wij ook meegeven aan de kinderen. Dat gaat tot nu toe vrij aardig: heel wat vogels, planten en bomen kunnen bij naam genoemd worden. Maar we hebben Oudste Zoon ook lid gemaakt van OERRR, de kinderclub van Natuurmonumenten (15 EUR per jaar). En daarvan kregen we van de week een mailtje: ergens in november kunnen wij een boom ophalen, om te planten in de tuin. We hebben geen idee wat voor boom, maar het is gratis en we hebben ruimte genoeg rondom het huis.

Dus: voor 15 EUR hebben we straks een boom, een blij kind, blij vogeltjes en iets bijgedragen aan Natuurmonumenten!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “OERRR- Natuurmonumenten”

  1. Deug-vriendjes! Als de activiteiten weer gestart worden, heeft oerrr echt leuke dingen. En als het straks weer lente is, kan ik je een dagje Tiengemeten aanraden (als het binnen rijafstand is). Het heeft een eilandje binnen het eiland waar de muppets vrij en blij kunnen spelen en baggeren.

    1. Tiengemeten. Da’s een behoorlijk eind voor ons (>150km)! Maar het klinkt wel goed. We gaan volgende zomer in die omgeving (althans, in het westen) op vakantie. De foto’s zien er ook goed uit!

  2. Hoi Geldsnor, vreemd toch dat veel geld (verdienen) in de ogen van veel mensen niet samengaat met duurzaamheid, milieu en meer van dat soort ‘geitenwollensokkendingen’. Gelukkig is het aan het veranderen en mogen ook de maatpakken en mantelpakjes ervoor uitkomen dat er meer is dan geld verdienen! Leuk om te lezen dat jullie zo bezig zijn met alles rondom milieu en groen. Tiengemeten is zeker een aanrader zoals Sabine schrijft! Succes met de tuin, klinkt gaaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *