Ogen laten laseren

Geldsnor!

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met wat “ijdelheid”; de gedachte speelde door mijn hoofd om mijn ogen te laten laseren.

Al zolang als ik me kan herinneren ben ik brildragend: al ongeveer 35 jaar. Ik weet niet beter. Ik heb een tijdje lenzen gedragen, maar daar ben ik mee gestopt. De reden hierachter is even lachwekkend als gruwelijk: toen ik in het leger zat, inmiddels 20 jaar geleden, moest ik naar het Infanterie SchietKamp (ISK) in Harskamp. Daar kwamen we vaker natuurlijk, want als infanterist is kunnen schieten best belangrijk. Onder alle denkbare omstandigheden.

Maar op het ISK is ook een ruimte en die heette meen ik de MOR. Wellicht heb ik dat verkeerd onthouden. In ieder geval is dit een ruimte waar je traint met traangas. Met echt traangas wordt je geleerd om een gasmasker op te doen. Heel vaak achter elkaar – en het kan een heftige ervaring zijn. Temeer als je vergeet je lenzen uit te doen. Damn, dat doet pijn en houdt je ogen lang geïrriteerd!
Sindsdien draag ik alleen daglenzen als ik ga zwemmen. Zonder bril herken ik mijn eigen kinderen niet.

Ik heb al vaker gekeken naar laseren of soortgelijke operaties. En ergens durf ik het simpelweg niet. Ik vind het eng. Mijn ogen zijn mijn alles, ik ben erg visueel ingesteld.
Maar ook is mijn bril een onderdeel van mijn gepercipieerde identiteit. Wil ik eigenlijk wel zonder bril?
Vorige week heb ik een afspraak gemaakt om mijn ogen te laten laseren, of in ieder geval het vooronderzoek te doen. Na ontvangst van de informatiebrochure heb ik echter de afspraak toch afgezegd.

Mijn bril hoort bij mij – en daar wil ik niet van af. Het beperkt me niet in het dagelijkse leven. Ik heb er geen last van. Dus alles blijft bij het oude…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Ogen laten laseren”

  1. Zelf heb ik ze ook laten laseren.Ik was toen ca.35 jaar.Heb toen gekozen voor het oogziekenhuis in R-dam en niet in een van de prive klinieken.Heb er wel voor gekozen om ze 1 voor 1 te doen.Het idee erachter was als er iets fout gaat heb ik in iedergeval nog 1 oog.De pijn valt wel mee hoor.Alleen de 1e/2e dag is het wel fijn als er iemand is die je ogen dan druppelt en je dit zelf niet hoeft te doen.Nooit spijt van gehad,Fijn met zwemmen,volleyballen etc.Gewoon een zonnebril kiezen etc.Ik zou zeggen doen!

  2. Na jaren van twijfelen en bang zijn voor stel je voor dat….zijn zus en ik samen gegaan naar een privé kliniek. Nog elke dag blij dat ik het heb laten doen, ja een paar dagen oncomfortabel en veel druppelen maar ik zou het zo weer doen. Het was het geld, ik meen 3400€ dik waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *