Oktober was topmaand: ruim 22.000 bezoekers

Geldsnor!

Op Twitter had ik het al laten weten vorige week: oktober was op weg om een topmaand te worden. Dat na een meer dan prima september. Waar september nog net aan tot de 21.000 bezoekers wist te komen, is dit in oktober opgelopen tot bijna 23.000.

De best presterende inhoud was “evergreen” content: inhoud die al tijdenlang aanwezig was. Namelijk:
1. Gasverbruik bij douchen en bad nader bekeken
2. Verwarmen met elektriciteit: dief van je eigen portemonnee
3. Besparen op warm water: elektrische boiler of doorstromer, warmtepomp of CV
4. Warmtekussens: kun je daarmee besparen?

Maar ook de nieuwe blogposts hebben goed gescoord. En daar ben ik best blij mee, of trots op. Want ik heb er veel werk in zitten. Eerst vooral tijdens een aantal saaie vergaderingen. Daarin maak ik dan alleen de opzet, het uitwerken doe ik later. Daar heb ik teveel focus voor nodig. En een vergadering kan wel saai zijn, maar dat betekent niet dat ik niet hoef op te letten of een inbreng moet leveren uiteraard.

Het uitwerken doe ik doorgaans ’s avonds of ’s ochtends heel vroeg. Wat veel mensen niet zien is dat mijn werkdag regelmatig begint rond 5 uur ’s ochtends. Dan kan ik onafgeleid dingen doen, en dus een hoop werk verzetten voordat de wereld begint te draaien. En dat is erg prettig, en vergroot mijn effectiviteit enorm.

Ook was ik laatst op Twitter begonnen. Daar ben ik mee gestopt: ik wil op geen enkele manier Dhr. Musk sponsoren of ondersteunen. Ik waardeer het goede wat hij heeft gedaan (zonder hem geen EV-revolutie) en verafschuw wat hij in mijn ogen probeert te creëren (Neuralink, Starlink, SpaceX en hoe zich dat in mijn hoofd vormt tot iRobot, I am Legend, Hunger Games, The100, Skynet etc). Daar doe ik dus niet aan mee.

Anyway: we gaan met frisse zin de maand november in. Ik heb nog heel wat posts in concept staan en ga dus op vrij hoog tempo door, de winter in!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Oktober was topmaand: ruim 22.000 bezoekers”

 1. Weer een goede maand! Hoewel mijn tijd ook niet verkeerd is geweest om te besteden aan bloggen verwacht ik de komende tijd toch een rustiger tempo door drukte op werk.

  Hoe gaat het eigenlijk met je nieuwe app?

  1. Ups & downs, met soms onverwachte dingen. In de app is GPS-handling een groot ding, en soms stopt de app met werken op de achtergrond. En dat is de key-feature, dus extreem belangrijk :-). Kom ik binnenkort in een blogpost nog wel op terug.

 2. Hier ook een topmaand! Nog nooit had ik zo veel bezoekers in één maand. Ongeveer 10x zo veel als bij jou, namelijk 223.482, maar ik ben ook al sinds augustus 2007 aan het bloggen, dus mijn vaste lezerspubliek is groter. Mijn maandgemiddelde is 167.500.
  Toppers bij mij in oktober gaan ook over energieverbruik van apparaten.
  Absolute top: verwarmen met een elektrische kachel, waarbij ik naar jouw blog verwijs. Dit bericht heeft inmiddels 30.800 bezoekers gehad.

 3. Grappig he, om te analyseren het hoe wat en waar van je blog. Ik ervaar het als mooi om dingen zo met elkaar te delen en elkaar te informeren. Dank dus en ik hoop zelf ook een steentje bij te dragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *